Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Les amistats perilloses de Convergència

|

- Publicitat -

Fa uns dies vaig escriure un article en forma de carta dirigida a Convergència, on deia que al partit tenien un problema, el Sr Duran Lleida. Ara veig que en tenen un altre, la Sra Núria de Gispert.

No en teníem prou amb el Sr. Duran Lleida, que ara surt la Sra. de Gispert -recordem que és la segona autoritat de Catalunya- posant pals a les rodes a la nostra Independència. Quin bon mestre, que és el Sr Duran. Ara a qui adoctrinarà? Al President? Però amb el Sr. Mas, segons rumors que corren de fa temps, no se n'acaba de sortir. 
 
Diu la presidenta del Parlament, que en el seu vocabulari no hi té cabuda la paraula “independència”. Molt bé, hi té tot el dret; però no acabo de copsar si ho diu per que el President Mas tampoc la té en el seu vocabulari o per seguir les directrius del cap d'Unió, que aquest segur que no l'ha tingut mai.
Afegeix : “Independència, com a tal, no. Però estat propi, sí”; i segueix : ” l'estat català, pot ser federal, confederal o independent” Jo no sé si amb aquestes declaracions, la perdiu està més marejada que mai, però que vol confondre al personal és ben evident.

 
Si no m'equivoco, el milió i mig de catalans que vam sortir al carrer el onze de setembre cridàvem INDEPENDÈNCIA!, i a davant de la manifestació deia : Catalunya Nou Estat d'Europa i no Catalunya Nou Estat Federal dEuropa.
Sra. de Gispert,  com a presidenta del Parlament de Catalunya, creu adient que  un senzill ciutadà com un servidor,  hagi de recordar-li el significat de les paraules? Ser independent vol dir, que un poble es pot governar ell mateix i que no està subjecte a un altre i federar vol dir, unir societats que tenen un fi comú.
 
Sra. de Gispert i tots els que volen federar-se, no jugueu amb el canvi semàntic modificant la significació d'un mot. Independència vol dir una cosa i federació en vol dir una altra. Així doncs, dieu-me quina de les 16 autonomies d´Espanya té un fi comú amb Catalunya i està disposada a federar-se amb nosaltres….ni una!! Digueu-ho clar i català, no voleu separar-vos de la vostra Espanya. No poseu més entrebancs, sabeu que per fer un referèndum legal segons el govern central  s'hauria de modificar la Constitució, i com que això el govern del PP no ho farà, ja us va bé i qui dia passa any empeny.
Troba, la Sra. Núria de Gispert, que celebrar el referèndum en aquests dos primers anys de legislatura, o sigui cap a finals del 2014 és massa aviat, que no hi ha temps. Jo trobo, que és massa tard. S'hauria de fer dins del 2013. A més es tracte, en principi, només d'una consulta. Tanta por tenen de que surti majoria del “si”?  Ara imaginem-nos que surt el “no” i que per aconseguir la nostra independència haguéssim d'esperar a poder realitzar un altre referèndum més endavant. Quantes paraules, bajanades, suposicions, insults i amenaces s'hauran d'empassar tota la gent que en aquest temps  ha dit barbaritats  de l'alçada d'un campanar. Ara, els unionistes haurien de respectar el resultat del “si”, com nosaltres els independentistes hauríem de fer-ho amb el “no”.
 

Senyors de Convergència, fins quan seguireu en companyia d'aquestes amistats perilloses?. No en teniu prou amb la pèrdua d'escons de les últimes eleccions?. Ja veig que no esteu prou escarmentats, doncs la notícia és que la Sra. de Gispert tornarà a ser nomenada Presidenta del Parlament. Ara, amb la formació del nou govern era el moment oportú per desempallegar-vos d'Unió, però veig que no serà així. Perquè retardeu un fet que tard o d'hora succeirà? Què espereu? Perdre encara més escons en les properes eleccions?
Publicitat

Opinió

Minut a Minut