Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

“Darrera el rei, figues li fan”

|

- Publicitat -

El senyor “Comte” els té a tots ben collats!  Ha recordat als comentaristes de caire sobiranista que col-laboren al seu imperi mediàtic, que “La Vanguardia” torna a ser espanyola. O deixes d'escriure a favor del Sr. Mas, a favor de lacord de govern Mas-Junqueras, a favor de la possible independència de Catalunya, o te'n vas al carrer. (Ull!, Rahola i F.Marc Àlvaro, suposo que sou els primers de la llista)

El Zarzalejos, el Marius Carol, l'Alfredo Abián, l'Ónega, el Cuní a 8tv,  no cal que pateixin, són vassalls obedients del “Comte”
 
Aquest preàmbul ve a tomb pel article del Sr Ónega “El Rei tapat”, d'ahir dia 27 de desembre a La Vanguàrdia”
Està molt indignat o així ho sembla doncs escriu : “…per més que ho tapin amb un taló negre, segueix sent el Rei” Sí, però tapat!! El que passa és que el comentarista no diu, de qui és Rei. Perdoni senyor Ónega, deu ser el seu Rei, perquè meu no ho és. Com la seva bandera no és la meva. Com la seva democràcia no és la meva També critica, que el Sr. Mas no va voler veure el missatge de Nadal, ja que almenys 
“podia sentir curiositat de saber si el cap de l´Estat espanyol deia alguna cosa de la creació de l´Estat català”. Però no em faci riure home, quina collonada d'escriure!! A quin  país viu? Després d'algunes declaracions que hem escoltat del Rei i sempre parlant de  “la unidad española”, encara esperava que parlés d'un Estat català?
  
Una persona que diu : “Nunca fué el castellano lengua de imposición” Una persona que és descendent del nefast Felip V ( que al País Valencià no tapen el retrat d'aquest rei,  però el tenen penjat de cap per avall), i que a més llegeix el discurs de Nadal, amb un retrat d'un fill del primer borbó al darrera, que en mal hora el seu avi Lluís XIV el va enviar cap aquí, no vol senyor Ónega que el tapem?. El que ha de fer la Generalitat, és despenjar-lo del lloc per sempre més i així no l'haurem de veure'l ni suportar-lo cada any per Sant Jordi, quan fem la visita al Palau de la Generalitat.
 
Vostè també escriu : “Cap nacionalitat històrica va veure reconeguts els seus drets com sota el regnat de Joan Carles I”. Veu, senyor Ónega, com no sap a quin país viu?. No té notícia que aquests drets dels que parla, ja van néixer coixos de bon començament?, i que amb els anys ens els han aprimat, passat el ribot, escurçats pel Tribunal Constitucional i per acabar-ho de rematar ara estem en temps de rebaixes, fins que no en quedi res? O és que el que es diu, es fa i vota al congrés de Madrid, contra Catalunya i els catalans ens ho inventem nosaltres? Deu ser que el  Wert, la Soraya, la Cospedal i el Montoro, per dir només quatre noms, no existeixen i són fantasmes que volen per la sala, mentre al hemicicle tot són flors i violes.
 
Ah, sr. Ónega, jo tampoc vaig escoltar el missatge del rei. No m'interessa ni m'ha interessat mai. Cada any quan arriba aquest moment passat de moda i tediós, trec el volum de la televisió i em poso a llegir o fer una altra cosa. Pel que haig descoltar….              
No m'estranya que el Sr. Mas amb la feinada que té, no volgués perdre el temps escoltant paraules sense cap substància ni missatge, que no diuen res i que cada any són repetitives.
 
Bé, vostè vagi escrivint articles a La Vanguardia contra l'acord Mas-Junqueras i contra la possible independència de Catalunya, i així es podrà desfogar i al mateix temps farà content al “Comte”, que al fi i a la cap és qui li paga.
Per últim, si vol saber que vol dir el títol del meu article, doncs dubto que ho sàpiga, es refereix a un refrany que es diu a Mallorca i Menorca, i  significa: “Que els personatges importants són reverenciats a la cara, però menyspreats d'amagat d'ells”.
Publicitat

Opinió

Minut a Minut