Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Serem la riota de tothom

|

- Publicitat -
A veure, estem treballant per anar cap a la nostra independència o per ser la riota dels nostres veïns i de mig Europa?
D'acord que com més partits votin a favor de la sobirania de Catalunya, millor. Però si CiU i ERC no es veuen recolzades per cap més formació, ja tenen la majoria absoluta per tirar endavant el text que van acordar l'altre dia. O és que les majories només són pel què convé i per qui convé?
Ja he dit sempre, que en moments històrics – i aquest ho és – els partits que combreguen per aconseguir el mateix fi, haurien d'anar plegats.Però mai és aixi, almenys a casa nostra.
 
PSC, ICV i CUP no els hi agrada aquest text dels dos partits que tenen la majoria absoluta i volen esmenar-lo al seu gust i conveniència. Pregunto, quan PSC i ICV manaven en  els dos  tripartits que en mala hora van formar, molts acords i resolucions no agradaven als altres partits; i per això ho guardaven tot en un calaix sense aplicar-ho? O, seien en una taula per discutir-ho amb els altres?, no! I ara perquè ha de ser diferent?
Veiem, com molt criticar el TC pel ribot que van passar a l´Estatut, però aquí potser actuarem igual, doncs si CiU i ERC per buscar el màxim consens, afluixen i deixen que cada partit hi encaixi en aquest text el que els hi sembli bé, malament rai!
Un traurà del text acordat per CiU i ERC, l'expressió “´Estat propi”, l'altre la paraula”sobirania” i entre tots substituiran “independència” per “federalisme”. I quan hagin acabat de capgirar el “text de sobirania”, tots contents i cofois, aniran tots junts a fer un gran dinar per a celebrar-ho i al poble de Catalunya que el donin pel sac, sense saber ben bé que haurem de votar en el referèndum.  Aquesta comèdia de no saber que volen els polítics del nostre país, ja fa segles que dura, se la saben de memòria i no calen masses assajos. I mentre, els de la “Villa y Corte”, es fregaran les mans molt contents i les seves riotes arribaran a la plaça Santa  Jaume.
 
El Sr Lucena del PSC s'omple la boca de “legalitat”. D'on li ve tanta legalitat al PSC? Perquè no diuen , clar i català, que no estan d'acord amb CiU i ERC  doncs no volen la separació  d'Espanya, i deixen de donar voltes i més voltes amb el federalisme. Ells mateixos es contradiuen, doncs volen canviar la constitució per poder fer d'Espanya un estat federal i oblidar-se d'una Catalunya independent.  Senyor Navarro, perquè no deixa de tocar allò que no sona, amb el pesat discurs d'un estat federal?
Ho dieu obertament : sí, a un estat federal, no, a un Estat independent. Són dos conceptes completament diferents. Així, a què  ve tanta comèdia, Sr. Navarro i companyia?
 
I uns altres que déu n'hi do…, ICV i CUP, en la seva campanya electoral no es van declarar independentistes? Almenys així ho vaig entendre. I ara què?  Fan la punyeta només per que manen uns altres i no ells?     
Senyor Herrera i sra. Camats, perquè cada dia abans de sortir al carrer no deixeu a casa, aquestes cares de mala llet i de set-ciències respectivament? Com si quan vau ser al tripartit, haguéssiu deixat una Catalunya esplendorosa i ufana…,
I el senyor David Fernández, perquè la CUP no és una mica més humil? Us penseu que amb aquests tres miserables escons que teniu, us menjareu el món. No us deixaran.
 
No saben els nostres polítics asseure's a una taula, per parlar i dialogar, i quan tinguessin un document amb cara i ulls en el que tothom hi estigués d'acord, donant-lo per bo, passar-lo a la premsa per que el publiquin, i no abans quan està mig embastat?
Avui mateix al TN, he escoltat que a ICV estan molt contents per que ha desaparegut la proposta ” Estat propi” del document.
Em podeu dir, que és un document per votar-lo al Parlament només per fer un referèndum pel “dret a decidir”, però jo vull saber que hauré de respondre en aquesta consulta, ja que si jugueu amb la semàntica de les paraules posant al referèndum una pregunta que vol dir una altra cosa, no m'interessa.  Perquè em pregunto, en el text sobiranista no hi surt la paraula “Independència” i  ara heu tret l´expressió “Estat propi”  Què hi posareu més endavant? Per que, tan si és al text nou que en surti o bé a la pregunta del referèndum, hi ha de sortir la paraula “Estat propi” o “Independència” Llavors, que tan jugar amb les paraules?
 
Perdoneu, jo em pensava que el Sr. Duran Lleida era l'únic que marejava la perdiu, dia sí dia també. Ara veig que sou tots. Senyors polítics us haig de preguntar, què hi deia a la pancarta que encapçalava la manifestació del 11 de setembre? CATALUNYA NOU ESTAT D'EUROPA. A què jugueu? Com deia en un altre article meu publicat fa uns dies i recordant les paraules de Mossèn Ballarin referint-se als nostres polítics : “SÓN COM RATES DE CLAVEGUERA” 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut