Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Sra. “Plans de Lluna” pentini el gat, dona!, i deixi d´emprenyar.

|

- Publicitat -

És veritat que : “Qui no té res que fer, el gat pentina” El refranyer català és molt ric i molt savi. Com que molts d'aquests refranys venen de l'antigor vol dir que sempre existit gent que no havent sabut que fer, en aquest país s'han pentinat molts gats .

A casa nostra tenim una persona que deu tenir el gat molt pentinat, però que molt pentinat…, doncs sí que sap que fer: “tocar allò que no sona als catalans”, com si de fa temps i últimament encara amb més ganes no ens ho toqués tothom, el que no sona i moltes coses més.
La senyora “Plans de Lluna”, delegada del Govern central, ara vol omplir Corbera del Llobregat (un poble amb un cens de 14.000 habitants, el gener de 2010), de banderes foranes (aquelles que són vermelles i grogues com la nostra). Si vol seguir amb aquesta guerra imposant aquesta “dèria persecutòria” a tots els pobles de Catalunya, el seu gat ja no el pentinarà mai més, doncs se li acumularà la feina.. Si Barcelona, junt amb les altres ciutats grans i mitjanes de Catalunya i tots els pobles petits han de fer com Corbera del Llobregat, no hi haurà prou roba per fabricar tanta bandera, ja que a més la “Plans de Lluna” voldrà que la seva bandera sigui molt més gran que la nostra.
 
Veig dos possibles motius per la “collonada” que s'empescat la dita “Plans de Lluna”. Un, que tingui un familiar fabricant de teixits i vulgui caure en el “modus vivendi”d'aquest país, o sigui en la prevaricació. Per que suposo que si fa posar la seva bandera per tot arreu, també faria posar arreu la nostra senyera, o no? Imagina't tu, els metres i metres de roba que això significaria. O dos, l'altre motiu pot ser que encara li duri l'emprenyada de la “bandereta de Gallifa”, que feia riure de tant petita com era. 
 
El cas d'aquesta senyora, és l'exemple més clar de la quantitat de càrrecs que no serveixen per a res, de diners llençats per pagar a persones que l'únic que saben, és que estan en llocs amb poca feina i que a fi de mes els hi caurà uns quants milers d'euros, mentre quantitat de persones no tenen un treball i els que en tenen cobren un sol miler d'euros o menys.

Entenc perquè la “Plans de Lluna” ara està capficada per si un poble o ciutat hi veu poques banderes seves, ja que de feina  no és que en tingui massa. Almenys el que ha fet saber a la premsa des de que ha començat l'any, les seves activitats no és que siguin feixugues i per trencar-s'hi el cap :

6 de gener : “La Delegada assisteix a la celebració de la Pasqua Militar a Barcelona” 
7 de gener : “La Delegada presideix la roda de premsa sobre la desarticulació de la major banda de tràfic d'heroïna a Barcelona”
11 de gener : “El Cònsol General de la República de la Xina destaca la col-laboració amb la Delegació del Govern en el seu comiat” 
I la resta del mes de gener, ha de trobar-se amb la Presidenta del Parlament de Catalunya, presidir la presa de possessió del nou cap superior de la policia de Barcelona, presidir la presa de possessió del subdelegat de Barcelona, Emilio Ablanedo ( un altre que cobrarà i ens ho podríem estalviar), i assistir a la presa de possessió del nou cap de brigada Cap de la Zona de la guàrdia civil de Catalunya.
Total, una celebració, una roda de premsa,un comiat, una trobada i presidir tres preses de possessió (com veieu en aquest país hi han moltes “preses de possessió”). 
És clar, amb aquesta poca feina pel mes de gener i amb el gat pentinat, la dona va pensar….,com podria col-laborar per tocar el voraviu als catalans? I pensant, pensant…., va decidir fer inventari de les banderes visibles que hi han a Catalunya. Una feinada com es pot veure. Suposo que haurà de suspendre un munt de feina que tenia programada pel mes de febrer
 
Com podeu llegir, càrrecs i més càrrecs que no produeixen res i fan el país cada dia més pobre. Això sí, el poble ras i curt mirant-se el cinturó a veure si encara li resta algun forat per poder-se'l cordar.
Senyora “Plans de Lluna”, sevillana de naixement, deixi d'emprenyar als catalans i vagi a pentinar al gat, dona!. I si ja l'ha pentinat compri-se'n un altre!!
 
 

 

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut