Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

“Fatxenderia i malvolença”

|

- Publicitat -
Uns van imposar un nom i ara uns altres volen canviar un nom.. Els primers per pura fatxenderia i els segons per una profunda malvolença envers una figura il-lustre de la cultura catalana.
 

Mai hauria pensat que l'estupidesa humana arribaria tant lluny, i l'”ego” de cadascú també té la seva importància dins d'aquesta estupidesa, per arribar fer coses que mai haurien de passar. 
Quan van posar el nom de Barcelona, associat al complexe lúdic que volen construir a Salou, l´Ajuntament de Tarragona i gent de la ciutat van protestar, dient que hi pintava el nom de Barcelona en aquest projecte d'una comarca tarragonina. Jo que sóc de Barcelona però estimo i m'agrada molt la ciutat de Tarragona, també vaig criticar-ho doncs penso que és una beneiteria i dono la raó als tarragonins.

Ara, ens trobem en un altra cas que no és ben bé el mateix, però que per a mi és pitjor. Els senyors del PP i el PSC de l'Ajuntament de Tarragona, s'han confabulat per canviar el nom de la Universitat Rovira i Virgili per Universitat de Tarragona. 
En aquest cas l'estupidesa la posa el PP, doncs no pot pair que una universitat catalana dugui el nom d'un gran historiador, escriptor i polític nascut precisament a Tarragona i que fou membre d'Esquerra Republicana. Aquí és on demostren la seva  estupidesa els set regidors del PP, no volent que la seva universitat porti aquest il-lustre nom de Rovira Virgili, per que era català i republicà.
M'hagués agradat veure, si aquests regidors també haurien perdut el temps d'una manera tan vergonyosa, si dita universitat dugués el nom de “Universidad Fraga Iribarne” 

I l'”ego” el posen els regidors socialistes amb el seu alcalde Ballesteros al davant, amb aquesta ximpleria que s'ha posat de moda: de “defensar la marca d'una ciutat”
En el primer cas del complexe que es vol construir a Salou, no calia anomenar-lo amb el nom de la capital de Catalunya, doncs trobo que el nom de Barcelona ja és prou conegut arreu del món i en aquest segon cas trobo que només les ganes d'anar contra tot el que sigui català, és el que ha fet que el PP hagi proposat aquest canvi de nom. Als qui els hi hauria de caure la cara de vergonya, són als set regidors del PSC que no sé com encara s'atreveixen dir, que són un partit català, si sempre s'ajunten amb el PP per anar contra Catalunya. El PSOE ho fa a Madrid i el PSC ho fa a casa nostra.

 
Perquè no van protestar el nom de Rovira Virgili, quan el Parlament de Catalunya creà el 1991 aquesta universitat a partir de centres universitaris ja existents? Diu l'alcalde de Tarragona que farà tot el que sigui -com fer pinya amb el PP – per defensar la “marca” de la ciutat, però no té en compte que la Rovira i Virgili també té centres a Reus, Vilaseca, Tortosa i El Vendrell. Molt criticar el centralisme de Barcelona (que moltes vegades existeix) i els regidors de Tarragona només per estupidesa i odi, actuen de la mateixa manera.
 
Quin partit més “xungo” té, Sr. Navarro! No n'hi ha prou amb els problemes que té a dins del seu partit, que encara en busquen més a fora. Molt criticar quan CiU ha fet acords amb el PP – que sempre he criticat -, però el seu partit l'està guanyant per golejada, perquè el més “xungo” de tots és vostè, que un dia diu una cosa i el següent en diu una altra. No m'estranya que el seu partit sigui una “olla de grills”, ple de confusió i de contradiccions contínues.  Si per assumptes petits com aquest de canviar el nom d'una universitat es posen d'acord PP i PSC, que no faran amb temes més importants?

Publicitat

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut