Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Una negació al PSC, val 400 €

|

- Publicitat -

La traïció de Judes valgué 30 monedes de plata d'aquell temps, que no sé si eren molts diners o no. Però els 400 € de cadascun dels cinc membres díscols del PSC, en semblen una misèria. Deuen tenir la caixa del partit ben ple de diners, doncs aquesta era l´oportunitat de fer calaix; jo els hagués sancionat amb 30000 € per barba i haurien augmentat la seva economia amb 150000 €, en comptes de 2000 €.

 
Bromes a part, no hi entès mai les interioritats i articles dels estatuts dels partits polítics. S'omplen sempre la boca, que és bo que hi hagin discrepàncies dins del mateix partit, però a la primera que hi ha, apliquen l'article que parla d'una possible sanció en cas de votar el contrari del que mana la direcció del partit. Dolent article i pèssima sanció. És clar que, jugant com sempre amb la semàntica de les paraules el portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha dit que no ha estat un problema “de disciplina sinó de fons”. Ah!
Per això, només se'ls hi posa una sanció i no els expulsen del partit . Ja ho veurem més endavant. Encara que no crec que arribin a temps, ja que abans se n'aniran ells.
 
El senyor portaveu vol amagar un problema molt important que des de fa temps té el seu partit, una discrepància que actua amb gran rapidesa entre els membres del seu partit. El Sr Collboni no se n'assabenta de res, com el seu superior el senyor Navarro. Semblen dos innocents angelets tancats dins la seva caseta plena de federalisme per tots costats i esperant les ordres que puguin rebre del “cel”, que en el seu cas és un “cel” que està a uns centenars de kilòmetres de la capital de Catalunya. Amb el temps, quan voldran assabentar-se del que ha passat, potser no ho sabran ja que només es trobaran amb quatre gats.
 
Volen veure aquesta negació dels cinc díscols, de votar diferent dels altres membres del partit com un afer sense massa importància. El diccionari defineix la paraula negació, com:”cosa absolutament contrària a una altra”.
Per dissimular, diuen els que no volen reconèixer aquesta desobediència del vot, que els cinc no van votar “sí” al text de la sobirania de Catalunya, que seria el contrari del que van votar quasi la totalitat del grup. Però es van negar a votar el que els hi manava la direcció del partit. No és el mateix?
 
Ara, l'executiva convoca per dissabte un consell nacional per buscar un nou projecte durant un any. Un altre projecte? Imagineu el que pot passar durant un any? I també volen preparar un procés de primàries  per escollir el futur candidat a la Generalitat. Caram! Si que es volen carregar aviat el Sr Navarro, al qual no veig que el tinguin en massa consideració i estima. Encara que és el millor que poden fer, tinc por que no sigui pitjor el remei que la malaltia, ja que si es presentés la Chacón i  fos elegida, les paraules dites pel Sr. J.M-Masachs -al gener del 2012 -en una entrevista que li van fer a “Vila Web” en el seu abandonament del partit, junt a set militants més del PSC de Vilafranca del Penedès, serien més profètiques que mai: “el PSC és mort, més espanyolista que mai i que ja no es pot recuperar”.
 
Amb tot i malgrat els abandonaments del partit, ells seguiran dient i proclamant als quatre vents que són un partit català cent per cent i que estimen Catalunya com ningú, però per no assabentar-se de res, no saben que fa tres segles ja es feia servir una paraula molt significativa : BOTIFLER! O és que tampoc saben què vol dir?
 
 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut