Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

S’equivocà amb la frase, Francesc Pujols?

|

- Publicitat -

Recordant les paraules escrites per Francesc Pujols el 1918 al seu escrit “Concepte General de la Ciència Catalana”, on en un paràgraf afirma: “arribarà un dia que els catalans ho tindrem tot pagat”, em pregunto si avui dia no hauríem de canviar aquestes paraules del filòsof català per: “arribarà un dia que els catalans ho tindrem tot prohibit”.

 
Temps era temps, que prohibien als catalans tenir tractes comercials amb Amèrica. Temps era temps, que van prohibir les nostres institucions i privilegis. No fa massa temps, prohibien la nostra llengua i cultura.
Ara, que el nou govern de la Generalitat vol intensificar la projecció de Catalunya  cap al món, diu el Sr. Rajoy que vol una llei feta a mida per frenar aquesta projecció internacional de la nostra Nació. Abans de prohibir (que tot arribarà), vol controlar les nostres relacions amb altres països que no sigui la seva Espanya i que la Generalitat hagi de demanar el vist i plau de Madrid, pels viatges que planifiqui a l'exterior. Què potser retirarà el passaport al Sr. Mas? Què potser li posarà vigilància tot el dia per saber on va o què fa?
Això últim no m'estranyaria gaire, doncs hi ha la notícia que el Centre Nacional d'intel·ligència (CNI) fa hores extres per lluitar contra la independència de Catalunya i posar pals a les rodes als partits que la promouen. El CNI vol tenir informació de persones que estiguin involucrades en el projecte de la sobirania de Catalunya, i fer costat a persones que sense tenir res a veure amb els serveis d'intel·ligència, puguin influir dins l'opinió pública catalana perquè es manifestin en contra de la independència.
Concretament, tot el que té relació amb el President Mas ho controla directament el Sr. Félix Sanz, director del Centre. Un avís pel nostre President: si veu una ombra a darrere seu per allà on vagi, sàpiga que és el Sr. Sanz. Saludi'l i l'envia a fer punyetes de part meva!
 
També volen prohibir, les nostres  participacions en organismes internacionals sense abans haver demanat permís a Madrid. Igualment amenacen, que si no complim el dèficit manat per ells, prohibiran obrir delegacions catalanes a l'estranger. Prohibir, prohibir….., i més prohibir! Senyors “manaies” de Madrid, podem els catalans respirar, menjar, beure, riure, cantar, dormir, pensar, fer xerinola, copular, tenir projectes, investigar i opinar? Si heu fet el propòsit de prohibir tot això als catalans, us ho posaré més fàcil; perquè no reinstal·leu la Santa Inquisició i així podreu tirar pel dret? Cremeu tots aquests catalans que sempre estan emprenyant a la foguera, i fora problemes; així fareu realitat el vostre somni de tota la vida, fer desaparèixer els catalans insolidaris i que sempre estan demanant.
 
Ara bé, aquests del PP i PSOE que en aquesta tasca de voler prohibir-ho tot als catalans sempre van de bracet, no són aquells que abans de les eleccions catalanes, aterraven a Catalunya citant Vicens Vives i Josep Pla, dient-nos el molt que estimen Catalunya i els catalans? Quina estimació més rara! Una manera ben estranya d'estimar tenen aquests espanyols! Jo més aviat els trobo una colla de farsants, hipòcrites, ineptes i mentiders.
En l'escrit que faig referència al començament de l'article de Francesc Pujols diu: “Al cap i a la fi, i pensant-hi bé, més valdrà ser català que milionari” Jo si per cas, primer que tot vull ser català i si per afegitó ho tinc tot pagat, sense necessitat de ser milionari, millor. És clar que si tot m'ho han de pagar els del govern central, només seré català i tenir-ho tot pagat més val que ho deixi córrer.
 
Deixeu-me acabar amb una frase que des de temps em va impactar i tinc por que si no aconseguim la nostra independència d'Espanya, l'hauré d'anar recordant fins que passi avall:
“No hi ha dictadura més gran que una democràcia sense llibertat”  Alexis de Tocqueville (pensador francès).
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut