Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024
Edició 2113

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 09 de maig del 2024

EL CEMENTIRI DELS FÒSSILS VIVENTS

|

- Publicitat -

Un fòssil, com tothom sap, “és un organisme que visqué en temps passats i que ha conservat la seva forma primitiva petrificada en els materials de l'escorça terrestre” (Gran Diccionari de la llengua catalana, pàg.795).
Els antics dirigents polítics encara que la seva activitat política s'hagi acabat -aprofitant-se dels seus antics llocs de feina-, molts, segueixen remenant la cua dins d'empreses importants, amb uns càrrecs aconseguits d'una manera dubtosa, i cobrant quantitat d'euros per aconsellar, donar conferències de tant en tant, o senzillament per a no fer res.
 
Crec, que cadascú pot fer de la seva vida privada el que vulgui, però les opinions d'aquests polítics retirats de la vida pública, també haurien de ser privades sense esbombar-les a cor què vols. Des de fa temps, sobretot, si és per opinar de Catalunya, no tenim prou paciència per aguantar la gent en actiu (polítics, periodistes, opinants, xarlatans, etc.) dels quals, no sempre, però molt sovint hem de llegir i escoltar bajanades que fan feredat, que ara a més a més, hem de patir les lliçons dels fòssils vivents, recordant-nos el que és bo per a nosaltres sense pensar que el temps passa, i que els seus consells ja no valen per a nosaltres i que molts només és per escampar la por, sobretot entre la gent gran.
Us heu fixat qui són aquests fòssils vivents que ressorgint del seu passat ens volen alliçonar i planificar el nostre futur?
 Són militars retirats amb enyorança d'un temps passat, antics presidents que ens volen fer creure que el seu mandat transcorregué sense cap mena de corrupció, jutges ressentits que pensen que les seves lleis són inqüestionables, etc.

Ara ha sortit el terrorista Felipe González, fundador del Gal per assassinar en nom de l'estat, donant-nos lliçons als catalans del camí que hem de seguir; també acusa la corrupció que hi ha Catalunya, com si al seu país (Andalucia) no sabessin que existeix aquest flagell (?).
També, amb una falta d'originalitat, ja que molts ens ho han dit, prendre el nom del nazisme que tant de mal va fer, comparant-lo amb el procés d'independència, deixa en un pèssim lloc la credibilitat de les paraules d'aquest fòssil, pretès alliçonador i salvador de la pàtria.
També ens diu que si seguim amb el nostre caprici d'independència, Catalunya es convertirà en l'Albània del segle XXI.

Publicitat

Vés, tu! Ja podem, com fa l'estat islàmic, començar a enderrocar els hotels de la Costa Brava i Daurada, ja podem desmuntar Port Aventura, ja podem tancar museus i llocs turístics perquè ningú vindrà a visitar-nos, ja podem tornar a empetitir el port de Barcelona, ja que per quatre “Golondrines” en tenim prou amb una miqueta d'aigua a davant de Colom, ja podem parar les obres de la Sagrada Família perquè no vindran més japonesos perquè segueixin finançant les obres, ja podem tancar totes les esglésies romàniques del Pirineu, etc., etc., etc.
 
Sembla mentida que persones que “haurien” de ser intel·ligents i que han tingut càrrecs importants, diguin aquestes estupideses. Ara que ha ressuscitat el “fòssil major”, en sortiran d'altres que no pararan de dir coses pitjors. Nosaltres tranquils. Com si sentíssim ploure!
Aquest article havia de ser una carta dirigida al fòssil González, però amb dos dies que ha sortit publicada la seva carta, ja s'han publicat prou cartes de gent més qualificada que un servidor (Cotarelo, Vicent Sanchis, Montse Nebrera, Marçal Sintes, Martí-Jusmet.) per contestar a aquest “fòssil i gran bocamoll”. Repetiria moltes de les coses que tota aquesta gent han dirigit a aquest impresentable “fòssil”, que ni per això serveix.
Només un consell al vigilant d'aquest “Cementiri de fòssils”, que estigui a l'aguait i en veure algun fòssil que vulgui escapar-se, garrotada!, i que quedi petrificat per l'eternitat perquè no pugui dir més collonades.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut