Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El “papus” de l´austeritat

|

- Publicitat -

De què serveix tanta austeritat que des de fa temps els nostres estimats polítics, dia sí i dia també ens l'entaforen als nostres cervells per que recordem de quin mal hem de morir?. Ara bé, d'austeritat per a ells no en parlen pas. Això sí, a través de la televisió hem d'assabentar-nos mentre estem  sopant, que han denunciat 63 diputats per cobrar dietes tot  i viure a Madrid. I entre aquests espavilats, hi ha el Srs. Rajoy, Montoro, Fernández Díaz i Sra. Ana Pastor. Molt lleig senyors diputats…, molt lleig!

Ja que ens volen aplicar totes les retallades que han anunciat i d'altres que vindran, vull ampliar aquesta notícia, amb un article (www.araomai.cat/noticies/i/1047) que vaig llegir abans de les últimes eleccions generals, i que va deixar-me esborronat, esmaperdut i garratibat, doncs s'especificava quan ens costaria el Congrés i el Senat. Em costa creure tots els números que surten, però si són veritat els nostres polítics no tenen vergonya, a part de ser immorals totes les xifres que es publiquen quan estan demanant a la població sacrifici rere sacrifici.
Aquest petit fragment de dit article – doncs és molt més llarg – em va fer pujar els colors a la cara, cosa que no els hi deu passar als senyors diputats :

Publicitat

[…Els dos vicepresidents sumaran a l'assignació general de 2813,87 euros que reben tots els diputats, altres 1209,60 euros per ser membre de la Mesa del Congrés, 1010,83 euros  per les despeses de representació i 707,10 euros per a la seva lliure disposició.
De la seva banda, els secretaris de la taula, els portaveus i els portaveus adjunts tindran uns complements addicionals per valor de 2440,30 euros, 2667,5 i 2087,07 euros respectivament].
[…També rebran complement els presidents de les comissions, 1434,31 euros, els dels vicepresidents i portaveus dels diferents grups, en 1046,48 euros, els dels secretaris en 697,65 euros i els dels portaveus adjunts en 697, 65 euros.]
[…Els diputats d'una circumscripció diferent a Madrid rebran una quantia mensual de 1823,86 euros, i de 870,56 euros els electes per Madrid per afrontar les despeses d'allotjament i manutenció.]

Preneu nota d'aquests 707,10 euros per a la SEVA LLIURE  DISPOSICIÓ, quan molta gent amb 1000 euros ha de passar tot el mes.
Jo també vull que a la meva pensió hi afegeixin 707,10, per a la
MEVA LLIURE DISPOSICIÓ.

Una pregunta. Son necessaris tants vicepresidents, secretaris, portaveus, portaveus adjunts i presidents de les comissions? Al veure'ls, tots ells asseguts a la Mesa del Congrés sempre he pensat, quina manera de malbaratar els diners!
Si totes aquestes xifres són certes no haurien de parlar més de retallades i sacrificis! Però sí!, seguiran parlant de retallades, de sacrificis, d'estrènyer el cinturó i de lo que faci falta.

Segona pregunta. Què viuen a sota un pont els diputats de Madrid? No tenen casa per a poder dormir i menjar, que a sobre els hi han de pagar 870,56 euros per allotjament i manutenció? Suposo que alguns diputats no deuen viure a Madrid capital, però molts sí i cobren aquesta quantitat. I el Sr. Rajoy que viu a la Moncloa que paguem amb els nostres impostos, encara té les penques de cobrar aquest import?

Vergonya senyors…, vergonya!!

Això només són les xifres del Congrés de Madrid. Després hi han les del Senat i tots els càrrecs dels diferents parlaments de les 17 autonomies, que moltes existeixen només per allò del “café para todos”.

I després surten plorant i amenaçant que potser no podran pagar les nòmines del mes, perquè no saben d'on treure els diners. 
Segur que no podem estalviar-nos tots aquests euros i molts més d'altres llocs prescindibles, per no haver de tocar els serveis socials?
 
“L'austeritat els polítics la prediquen, però no la practiquen”

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut