Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

El Sr. Mas i “els tres mosqueters”

|

- Publicitat -

“D'Artagnan , viatge a la cort per unir-se als mosqueters en la defensa del rei dels enemics externs i les intrigues internes.”

 
Ahir, al veure el Sr. Mas assegut al tren d'alta velocitat, en el dia de la seva vergonyant estrena, va recordar-me l'obra d'Alexandre Dumas
Però el nostre d'Artagnan feia cara de pocs amics, doncs aquí l'obra de l'autor francès s'havia capgirat. Era el príncep que venia en nom del rei i els altres dos mosqueters (Rajoy i Pastor) que anaven de la cort a Girona per combatre els enemics externs, que en aquests cas era Catalunya. És allò tan antic del temps feudal, les colònies i els vassalls. Ja sabem com anava : obeir, pagar o del contrari a la garjola.
 
Evidentment la vida és una comèdia. Se n'ha de saber. Doncs fer bona cara amb aquests companys de viatge déu-n'hi- do. A la foto publicada a la premsa, on es veuen aquests personatges, junt amb les alcaldesses de Figueres i Vilafant, a l'andana de l'estació de Figueres, de què riuen? El President Mas i les dues alcaldesses, suposo que riuen per representar la comèdia en que han sigut convidades, però sense masses ganes de fer el paper que els hi han assignat; els “tres mosqueters” vinguts de la cort per a colonitzar-nos, els hi hauria de caure la cara de vergonya!
Ens volen vendre aquesta arribada de l'Ave a Figueres com un gran esdeveniment. Aquest tren no arriba amb minuts o hores de retard com qualsevol tren convencional, sinó que arriba amb anys de retard, amb estacions com la  Sagrera on el tren no pot aturar-se doncs no està acabada i Girona, amb tots els voltants de l'estació i el barri de Sant Narcís empantanegats fins al capdamunt, amb expropiats de terrenys encara sense cobrar, amb anys i panys causant molèsties als veïns. I sobretot, molt riure però no veuen el malestar diari  dels usuaris queixant-se dia sí dia també, del mal funcionament de rodalies, de llocs sense doble via, de passos a nivell molt perillosos (cas Salou per exemple).
 
Quin gran teatre és el món, quan sents al Sr. Rajoy parlar de : “rails de prosperitat” de “vies d'enteniment” i “és l'exemple del que podem aconseguir junts” , quan no hi ha ni prosperitat ni enteniment i ja s'ha vist que junts no ens podem entendre. També el príncep Felip actua en aquesta comèdia dient : “..la xarxa d'alta velocitat, ha servit en els últims anys com a veritable motor de desenvolupament econòmic d´Espanya” i  ha destacat la importància d'aquesta xarxa ” com element de cohesió i impuls econòmic que ha situat a Espanya com un model a imitar a tot el món. 
Òndia! Ja saben aquests dos mosqueters en quin país habiten? El Sr. Rajoy ha donat carabassa una vegada al nostre President i li tornarà a donar quan torni a parlar del que sigui a Madrid, doncs no sap el que són “vies d´enteniment”, i el príncep Felip posant Espanya com a exemple al món, perquè l'imitin(?). Sense comentaris. Bé sí, no ens ha d'estranyar : un és gallec i l'altre, molt a desgrat nostre, és un borbó.
 
Per acabar d'adobar-ho i per fer-se els simpàtics, el Sr. Rajoy anomena Vicens Vives i l'Ana Pastor cita a Josep Pla, però no “cola” que diuen ara, ja que tot plegat són paraules que se les endú el vent i no tenen cap sentit per a nosaltres, ja que sabem que és per fer-nos la pilota.
Quina mala actuació d'aquests personatges en aquesta comèdia que volen representar. Almenys al teatre quasi sempre aplaudeixes amb ganes. En el teatre de la política els aplaudiments són minsos, només sonen els de la seva”claca”.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut