Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La CUP, ERC i els altres

|

- Publicitat -

Notícia d´ahir : “La CUP veu lògic que ERC no vulgui entrar al govern”, que “seria un suïcidi”. Malament! Amb aquestes declaracions, molts dels que sempre havien votat CiU, amb la certesa que aquesta no aconseguiria la majoria absoluta van votar ERC, per veure si entre les dues forces podien tenir la majoria absoluta (que sí la tenen, amb 71 diputats), s'han vist estafats. 
 
Per la mateixa raó que dóna el David Fernández per no entrar al govern  (les noves retallades anunciades per Convergència), cap dels altres partits tampoc haurien d'entrar a formar part del govern, ni votar la investidura del Sr. Mas, ni aprovar els pressupostos de l'any vinent. O sigui, res de res. Perquè, qui està a favor de les retallades? Ningú! El Sr. Mas hauria de governar amb els cinquanta diputats del seu partit, però no podria fer gran cosa per no dir res, doncs amb la CUP que tan felices se les promet perquè ha tret tres diputats, junt amb tots els altres partits, contraris a les retallades, farien de Catalunya un país ingovernable.
 
A més David Fernández ha avisat que no fer el referèndum la propera legislatura seria “el frau i la impostura més gran en 34 anys de democràcia”. Com a frase queda molt bé, però compte!, que no els hi surti el tret per la culata! No han pensat que l'esport nacional d'aquest país nostre, d'anar cadascú a la seva els hi pot sortir malament? Ja tenen experiència de com  les gasta CIU (amb el Duran Lleida vigilant) i el poc que els hi costa fer pactes amb el PP (CIU-50 i PP-19 = 69 escons). Majoria absoluta, i d'aquí, tres, quatre, cinc anys..tothom es preguntarà : Però que no havíem de fer un referèndum? 
 
Jo no sé, si els nostres polítics tenen serradures al cervell i no els deixa preveure possibles conseqüències, però ara el que convé és unitat per aconseguir el més aviat possible el referèndum i més endavant la independència, i no començar posant pals a les rodes.
Però ja sé que passarà, ERC recolzarà en algunes coses sense mullar-se massa, el PP sinó fa pactes amb CIU ens farà la vida impossible, el PSC marejant la perdiu amb el “federalisme”, Inicativa trobant tot malament el poc que hagi pogut fer el govern, C's fent lerrouxisme barat i la CUP entrant a sac al Parlament sense poder fer gran cosa.

 
I després donarem la culpa a Madrid, que s'estaran fregant les mans.Sempre igual, els partits només mirant per ells i els seus militants i la gent que els vota com sinó existíssim. Només saben fer el paperot quan s'acosten eleccions, fent veure que vetllen per nosaltres i que ens arreglaran la vida, quan en realitat els importa un rave fregit! Vaja, cap novetat! Tant se val, que guanyi les eleccions catalanes CiU com el PSC, tant se val que a l´oposició hi hagi CiU com el PSC o ERC, tant se val que desaparegui SI i entri una formació nova com la CUP. Com sempre. Jo, jo, jo… i el país que el bombin!
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut