Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

A vint-i-cinc dies del 9N

|

- Publicitat -

                                          A vint-i-cinc dies del 9N
A vint-i-cinc dies del 9N, s’ha esvaït la incertesa de poder fer la consulta tan esperada per una majoria de catalans , subjectats per una Constitució de circumstancies de l’any 1978 aprovada amb el record de la ferum de la pólvora, i que la majoria de ciutadans de tot l’estat no l’han votada , i que el partit que governa Espanya des de Madrid liderat per Mariano Rajoy del PP,( nets del franquisme), a negat fins avui el dret democràtic de votar,  que volen els catalans per Catalunya.
Jo que no hi entenc res de política com de tants altres temes , no puc opinar qui te raó , però m’agrada que el President de la Generalitat de Catalunya em posi els mitjans perquè el dia 9N, pugi votar , encara que sàpiga que de moment no tingui cap transcendència ; però si que considero molt important poder comptabilitzar quans han votat SI—SI; quants han votat SI—NO ; i quants han votat NO—NO.
El Sr. Herrera, defensa convocar la consulta tal i com s’havia plantejat , i si no es podia votar formar llargues cues davant els col·legits electorals en clau de manifestació; crec que es una proposta que es morta de naixement , perquè la gent ja no sortirà de casa per anar a fer cua i el fantasma al carrer, aguantant els improperis dels sectors oposats, i mai sabríem quanta gent hauria participat.
El Sr. Junqueras , també insisteix en portar la consulta a terme tal i com s’havia acordat , però em temo , que l’egoisme que la supèrbia de sentir-se imprescindible pot haver fet eixir , el pot trair en el seu inconscient sentit de la responsabilitat.
Òmnium i l’ANC, han de col·laborar amb Mas, com també ho hem de fer els que aspirem a decidir el nostre futur, perquè el dia 9N tothom pugui anar a votar encara que d’antuvi sàpiguen que no tindrà l’efecte desitjat , però el recompta de ben segur que serà important per els propers esdeveniments, que es tindran de portar a terme per aconseguir el somni de una majoria de catalans .
Màrius Viella              La Bisbal d’Empordà 15-X-2014        T/. 972640762

Publicitat

Opinió

Minut a Minut