Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La teranyina de l’odi

|

- Publicitat -

                                      La teranyina de l’odi
La incitació a l’odi, crec que també es aplicable a comportaments i opinions com les del jutge que preventivament manté als membres del govern de la Generalitat presos i a l’exili; això no es fer justícia , això es ajusticiar sense judici. No se si tots els jutges en general , poden estar d’acord amb aquestes decisions, , crec que seria hora de convocar un referèndum en aquest sentit, on només els jutges tinguin vot, i de ben segur que l’indepencia de la justícia quedaria reflectida.
Quan un ministre de justícia, ja pronostica d’antuvi les decisions del jutge en els propers dies, crec que es per fotre el barret al foc ; quan anuncia  les inhabilitacions dels empresonats i exiliats; cap de jutjat per acabar-ho d’arreglar.
Llegida la carta de l’Oriol Junqueres als seu fills, que voldria pensar i creure que aquesta gent que diuen i creuen impartir justícia, també l’han llegida; en cap punt ni en cap paraula , he tingut l’impressio com poden tenir els detractors de la justícia i de la democràcia, de que amagui intencionalitat d’incitació a l’odi;  els exiliats i els presos polítics pels seus ideals i pel mandat dels seus electors ,son víctimes de la rancúnia  generada per l’historia i l’heretatge d’un passat que va conrear arrels, imposant una monarquia que fins i tot va qüestionar la transició, bressol de la Constitució de 1978, que molts dels seus pares, no varen poder dir lo que pensaven uns, i lo que volien altres.
Quan es te el poder , les lleis son bones perquè les compleixin els altres , això vol dir que hi ha coses, circumstancies i situacions , que les lleis s’han de flexibilitçar, perquè els drets de totes les persones han d’estar garantits per les lleis, i el dret a voler ser lliure també esta inclòs en aquest paquet de drets.
Els detractors de la democràcia, podran empresonar catalans pel fet de voler  ser lliures , però no podran aregar Catalunya amb  la disciplina del passat.
 Màrius Viella        La Bisbal d’Empordà 6-2-2018     

Publicitat

Opinió

Minut a Minut