Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La llei sobre l’alcohol

|

- Publicitat -

De ben segur que el pas del temps, a mes de millorar la qualitat del vi, també millora la capacitat de les persones ,per raonar reflexionar i valorar vers els problemes que dia rere dia sorgeixen de la quotidianitat i d’especulació d’excés de protagonisme, principalment en aquells casos en que intervé l’administració per intentar trobar solucions a problemes que deriven de la manca de sentit comú i de gestió governativa, a conseqüència del desconeixement del desenvolupament de la historia consumista de la població en el mont rural i humil, des de segles, i dels ciutadans en general.

Arreu de les nostres contrades, un dels productes mes importants en el mont agrícola junt amb el pa i l’oli, era el vi i l’aigua; amb aquests quatre productes, a 2/3 de la població, poca cosa mes els mancava per tenir una alimentació regular diària, complementada amb llegums, tubercles i poca carn en molts de casos. La cultura del vi, també s’estenia a les grans capitals, que igual que la llet també es comercialitzava en petits comerços sense tenir ni vaques ni vinyes.

Publicitat

Fins fa poc temps, es podien comptar amb els dits de una ma, els joves que en un dia de festa, s’embriagava amb vi a tot Catalunya, tot i que de temps immemorials s’ha consumit en els àpats, fins i tot adolescents de totes les edats, però sempre amb la mesura recomanable que la intel·ligència d’aquella gent inculcava amb el pas del temps; seria una irresponsabilitat per part meva, no reconèixer, que en totes les èpoques hi ha hagut gent que el beure els a privat de “veure” be, fins i tot consumint vi; però la alarma social que estem patint actualment, no l’ha provocada el consum de vi, sinó que ve provocada per l’especulació, la manca de sentit comú i de sentit de governabilitat, potenciant i protegint a un sector de la societat inversionista i corrupta, incitant a la joventut a l’ambient de consum de drogues i tot tipus de begudes alcohòliques, entre les quals no s’inclou el vi.

Si eliminem el consum moderat del vi, com justificarem les subvencions destinades a aquest sectors que no volen perdre el prestigi de tants anys. No voldria pensar que la influencia americana pugui ser tant potent en aquests moments, i que indirectament es podria fer apologia en favor de la Coca-cola, Pepsi-cola o Fanta, en substitució del vi en els àpats. De l’especulació i dels governs, es pot esperar de tot, fins i tot decència.

Es podria fer un repàs fent marxa enrere, quan el govern espanyol feu apologia en favor de l’oli de gira-sol i de soja, en detriment de l’oli de oliva, perquè aquest produïa colesterol, però l’enviava als americans, de on procedia la soja i el gira-sol. A mi hi ha moltes coses que no em lliguen, però per… nassos… em tinc d’adaptar, però no combrego amb rodes de molí.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut