Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Quan impera l’intolerancia

|

- Publicitat -

                                            Quan impera l’intolerancia
Quan Carles Puigdemont al Parlament de Catalunya , fa referència a que Espanya no sap com formar govern, crec que com diria el meu avi , va “pixar fora del test”; espero que no sigui una debilitat intel·lectual , i que sigui una reacció de “novell “ en el càrrec que tot just comença , i que de ben segur s’haurà d’empassar molts gripaus, que la CUP servirà amb safata d’or, per manca de valentia per afrontar noves eleccions per part del Sr. Artur Mas.
Rajoy no baixa del burro (PP); el (PSOE) Sánchez tampoc , en referència al procés català, que de moment defensa Podemos, i que (Cs) Rivera també rebutja entre altres coses; però tots diuen que intenten portar a terme el mandat que han rebut del electorat .
Dubto molt , que la majoria de PP vulgui continuar donant suport a un partit , que tota la cúpula i tot el govern valència , esta tocat per la corrupció i el tràfic d’influència o portes giratòries .
De l’historial del PSOE també en podem fer un missal , que de ben segur l’electorat no oblidarà mai, però tot hi haver-hi altres opcions, el socialisme es el menys ofensiu per la societat , si els polítics de noves generacions entenen que la democràcia a d’anar pel mateix camí, del respecte i dels drets ..
 Quan es governa un país amb majoria parlamentaria, com a passat fins ara a l’estat espanyol, per un camí o per un altre , es fa cap a situacions que res tenen d’envejar a una dictadura ; però quan tres partits , s’han de posar d’acord per aconseguir formar un govern de coalició, i tothom vol la cadira grossa , es un risc saludable quan s’endinsa a un mercadeix de propostes i competències que la majoria dels ciutadans reclamen , i que només son escoltats quan hi ha lluita per governar.
Portem mes de dos mesos amb un govern en funcions , i crec que la cosa va per llarg, perquè els partits majoritaris tenen taques i esquerdes difícils de rentar i de tapar ; però lo mes greu , es que la intolerància sobre la determinació d’un sector dels ciutadans de Catalunya, avalats pel govern de la Generalitat, és manifesta , a l’hora de negociar qui ha d’ocupar la cadira grossa a la Moncloa, que seria per fotre el barret al foc, si la tornes a ocupar el que fou el jefe de tots els corruptes i presumptes lladres  del PP.
Tal com es presenta ”l’infant,”(de cul), pels aspirants a governants, tenim tema per molts dies , si Podemos , no oblida el seu discurs i el PSOE escolta Cs, oblidant que Rajoy i els corruptes  encara existeixen.
Màrius Viella         La Bisbal d’Empordà  6-2-2016             T/. 972640762 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut