Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Via fora!

|

- Publicitat -
Estic indignat fins al capdamunt! La indignació que m’ha fet sentir la indecent manipulació de la realitat que la gent del PP ha fet mitjançant el famós DVD i el seu discurs xenòfob, només pot ser superada per la vergonya que sento per la resposta que n’ha obtingut d’una part força important dels meus conciutadans, que no compatriotes. En quin País vivim? Quina mena de gent indigna de dir-se badalonins corre per la meva ciutat? Com pot ser possible que es premiï una llista feixista que encapçalen dues persones que ni tan sols viuen a Badalona i que es dediquen a bescantar-la als quatre vents?
En altres temps, la gent del poble, amb dos pebrots i tota la dignitat del món, els hauria untat de quitrà i, una vegada emplomats amb plomes de gallina, els hauria foragitat de la vila a bastonades i cops de roc, enmig de l’escarni de la canalla i les bordades dels gossos petaners. Ara, en canvi, els voten! Diuen que no volen conviure amb immigrants que no s’integren als costums d’aquí. I ho diuen aquells que no s’hi han integrat tampoc i m’han obligat a mi i als meus a conviure amb ells fins a reduir-nos a una minoria quasi marginal al nostre propi poble.
Els vam obrir els braços i, des de l’acolliment sincer, els vam oferir el millor que teníem, la nostra llengua i la nostra cultura i, en molts casos, fins i tot la nostra amistat personal. Ho van rebutjar tot amb el menyspreu dels mal educats i la supèrbia dels ocupants, i ara piulen, en castellà és clar,  contra els nous que vénen a guanyar-se la vida i el futur, com van fer ells abans. I els reben amb rebuig i amb cara de fàstic i els diuen que no tenen dret a ocupar un tros de terra i un espai per a l’esperança. De la mateixa terra que nosaltres els vàrem cedir abans a ells i de la mateixa esperança que nosaltres mai els vam negar.
No, aquests no són badalonins, només són espanyols que viuen aquí. Per a tota aquesta gent que van venir a ocupar el meu país i fer-se els amos del meu poble. Per a tots aquells que volen fer-nos les lleis a la seva mida i rebutgen amb la mateixa acritud als qui els van acollir com als que han vingut darrere seu. Per a tota aquesta gent que bescanta arreu la meva ciutat i se sent propietària d’un país que no és seu. Per a tota aquesta gent que m’omple de vergonya i d’indignació. Per a tots ells. Via fora!
Publicitat

Opinió

Minut a Minut