Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

A què juguem?

|

- Publicitat -

Fa només vuit dies que publicava un post en el que donava per bones les respostes rebudes per part d’en Ferran Falcó, sobre la seva disposició a blindar, juntament amb les altres forces de tradició democràtica, la possibilitat que el PP accedís al govern de la ciutat.

Descartat el pacte directe, quedava el dubte de quina seria la posició de CiU en el cas que el PP aconseguís ser la força més votada en aquestes eleccions.

Publicitat

Amb aquest dubte i, davant la insistència del líder convergent en erigir-se com a única alternativa a un govern del PP, li vaig demanar explícitament si seria capaç de renunciar a l’alcaldia en favor d’un pacte que permetés la majoria suficient per evitar l’accés de l’extrema dreta al govern de la ciutat.

La resposta, tímida i gairebé imperceptible, de tan discreta i lacònica, va arribar per la via d’un parell de piulades del twitter…i la vam donar per bona.

Ni vuit dies!

Avui, llegim en una entrevista a les pàgines del Línia Badalona una resposta molt diferent que ens posa els pèls de punta i fa saltar totes les alarmes.

A la pregunta: Si Albiol guanyés,  votaria en contra o s’abstindria? La resposta no pot ser ni més clara ni més preocupant: “Si el PP guanyés les eleccions hi hauria dos (sic!) possibilitats: podem tenir l’alcaldia nosaltres perquè ells no governin. Si això no és així, no donarem suport al PP, però en segona volta la llista més votada és qui té l’alcaldia”.

Primer expliquem-ho bé això. No hi ha dues voltes en l’elecció d’un alcalde. Hi ha una sola votació que dóna l’alcaldia o bé a aquella persona que rebi una majoria simple de vots (a Badalona 14) o es nomena automàticament al cap de llista de la llista més votada. Punt. S’ha acabat!

Per tant, allò que està dient en Ferran Falcó és: “Si el PP guanya, o em feu alcalde a mi, o tindreu un govern amb en Xavier Garcia al capdavant”.

En el meu post vaig dir que agafàvem la resposta al vol. I tant! La vam agafar tan al vol que ja ens ha volat del tot!

Però més enllà de la tradicional manca de definició dels convergents que, de vegades, supera directament la contradicció, aquí hi ha un xantatge clar que no podem acceptar.

Baixa dels núvols, falcó, que de tan alt que vols volar ja has perdut la ciutat de vista. Sigues prudent, sigues humil, pensa més en allò que la ciutat necessita i menys en allò a que tu (com els altres que ens presentem), legítimament, aspires. Hi ha més opcions que el teu volar des de les altures.  Hi ha el diàleg i la voluntat de pacte.

Vine amb tots nosaltres disposat a sumar sense apriorismes i sense condicions prèvies i ja ens sabrem trobar en l’acord possible. Si t’enroques abans de començar la partida, potser l’hagis de jugar tot sol i llavors serà quan hi perdrem tots.

A què juguem?

Publicitat

Opinió

Minut a Minut