Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Sieg Heil!

|

- Publicitat -

S’ha confirmat. Ahir en roda de premsa, Ferran Falcó, en nom de CiU, afirmava que els regidors d’aquesta coalició votarien el seu propi candidat, de manera que l’alcaldia de Badalona passarà, amb tota probabilitat, a mans del PP i permetrà el retorn de l’extrema dreta espanyola al govern de la nostra ciutat, al cap de trenta-dos anys.

Tot i estar d’acord en la major part de l’anàlisi que fa l’Oriol Lladó, no sóc capaç de compartir la seva capacitat empàtica. Hi ha coses que em superen del tot i aquesta n’és una. També comparteixo els arguments que en la seva opinió qualificada ens aporta l’Oriol Amorós, anterior Secretari General per a la Immigració, per més que no sóc capaç d’expressar la seva ponderació.

Publicitat

Jo sóc fet d’una altra pasta i ja he superat tots els meus límits vermells pel què fa a la capacitat d’aguantar canallades i les mil i una hipocresies a les que aquest malaurat poble nostre és tan donat. Tip i retip de suportar amb cara d’imbècil la falsedat, l’engany i la mentida,  ja en tinc prou! Més que prou!

El candidat convergent ho havia dit i repetit infinitat de vegades, fins a fastiguejar-se i fins i tot a sentir-se molest davant la insistència dels altres: Ni per activa ni per passiva!  Aquestes són paraules literals seves. Fins i tot va dur el candidat de Barcelona i el president del partit i de la Generalitat  a reafirmar-ho. Tot hi és a l’hemeroteca i a la videoteca.

Doncs tot era mentida! Mentida les seves paraules, les d’ell, les d’en Trias i les d’en Mas.  Mentida les seves intencions, mentida els seus pensaments, mentida els seus compromisos, mentida tots ells. La mateixa mentida que fan servir quan ens volen fer creure que són allò que no són. Falsos i mentiders!
També he sentit dir en més d’una ocasió al propi Ferran Falcó i a algun altre dirigent convergent, que no són de dretes sinó que són més aviat de centre esquerre. També afirmem, molts d’ells, que són independentistes. Progressistes i independentistes en un partit autonomista de dretes? Com s’entén això? Progressistes aquells que, mentint al seu propi electorat, lliuren la nostra ciutat a les mans de qui més l’ha embrutit els últims anys i que l’ha convertit en un laboratori de males pràctiques? Independentistes aquells que consumen alta traïció i obren les portes de Catalunya als nacionalistes espanyols més durs i més agressius?

Falsos i mentiders, sí!  Però, a més, són còmplices i traïdors!

No em parleu mai més de patriotisme! Que mai més ningú de CiU em parli de patriotisme! Que mai més ningú de CiU em parli de responsabilitat! Que mai més ningú de CiU em parli d’estimar Badalona o Catalunya! A mi, no me’n parleu! I,si cal, no cal ni que em parleu.

Democràcia dieu? Respectar la llista més votada, dieu? Què és això! La democràcia és l’art de fer acords entre distints. El pacte, els pactes són l’essència pura de la democràcia.  Què seria, sinó una dictadura alternant, una democràcia feta de l’alternança entre forces majoritàries? En quant a la legitimitat, la Llei diu que serà alcalde qui obtingui majoria absoluta en el ple. Això diu! I  només en el cas que això no sigui possible, només en aquest cas, ho serà el cap de la llista més votada, com a mal menor i com a expressió resolutiva del fracàs en la primera i desitjable opció. Per tant i que quedi clar, fer alcalde Garcia Albiol és l’expressió d’un fracàs democràtic.

Al PSC els he de dir que no han sabut fer una proposta creïble de canvi. Del canvi necessari en les formes i en el fons a l’hora de fer política. Calia fer evident, sense ombra de dubte, la voluntat d’eliminar el sectarisme, el clientelisme i la prepotència en la seva manera d’exercir la política i substituir-los per la humilitat, voluntat de consens i la transparència. No heu estat capaços de fer-ho i això, als meus ulls, us fa corresponsables del desastre. Heu estat superbs i irresponsables. No heu estat capaços d’assumir les vostres responsabilitats i fer front al necessari sanejament institucional que tota la ciutat us reclama. Ara, plorareu la vostra incapacitat i fareu plorar a una gran majoria de la ciutat. No teniu perdó!

A IC-EUA els he de retreure la incapacitat de compromís. Volíeu votar a favor de Serra però no volíeu de cap de les maneres entrar al govern i assumir responsabilitats. Còmoda i covarda postura aquesta. Potser si haguéssiu estat valents i disposats a assumir el repte de la incomoditat interna, amb la voluntat de salvar la ciutat d’un mal major, avui no ens trobaríem així. Heu estat covards i maldestres. Inexcusablement covards i llastimosament maldestres. Vergonya!

Tots vosaltres ens heu reconegut que si la nostra coalició hagués obtingut ni que fos un sol regidor, hauríem estat capaços de fer un Pacte de Ciutat que culminés amb un govern a quatre. Però no hi som. Les urnes ens han esbandit del mapa representatiu del consistori. Tot i així, encara hem estat capaços de fer-vos arribar propostes de consens. Era el nostre compromís: “Farem tot allò que estigui a les nostres mans per evitar que el PP governi la nostra ciutat”.  Ho hem fet, però no hem aconseguit l’objectiu. Les urnes per una banda i les vostra manca de voluntat i de coratge per l’altra no ens ho han permès.
Ara, tota la culpa serà vostra. A mi no em vingueu amb romanços!

La manca de patriotisme de CiU, la irresponsabilitat del PSC i la covardia d’IC-EUA seran responsables de la tornada dels feixistes al govern de Badalona. Ras i curt.

Encara teniu una única possibilitat aquest dissabte. Potser és rara, potser estranya, potser insòlita, potser arriscada, potser tot això a la vegada. Però, per desastrosa que sigui la proposta, sempre serà millor que permetre la ignomínia.

Us recordo a tots que Hitler també va accedir al poder en unes eleccions democràtiques!

Sieg Heil!
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut