Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Diuen…

|

- Publicitat -
Diuen que la Maite Arqué plega. Diuen que se’n va de senadora. Diuen que en Coqui Serra serà el proper alcalde. Diuen que en Ferran Falcó potser assumeixi la regidoria d’urbanisme. Diuen que en Rocky Garcia se’n va de cap de llista per Barcelona al “Congreso de los Leones”. Diuen, diuen, i diuen…
Ja veurem com acaba tot però ves, a mi també em ve de gust de dir-hi alguna cosa. (Sempre està bé fer una mica de safareig, oi? Per alguna banda ens ha de sortir el nostre substrat de peixateres, dic jo!)
 
La primera que diré és que em sap greu que la Maite deixi de ser la nostra alcaldessa. És una bona tia, la Maite, i no feia pas malament del tot la seva feina. Al seu estil, és clar, però no ho feia malament. És una persona propera que ha sabut trencar l’aire potser massa hieràtic del seu antecessor. Fins ara teníem (de fet encara la tenim, però ja se sap, “ves-te’n Anton que el es que queda ja es compon”) una alcaldessa que feia petons i deia que sí de tot. Després,  feia el què bonament podia, si és que podia. I és que, de vegades, això de dir que sí a tot pot dur problemes i, de fet, en duu. Aquest és potser el major retret que se li pot fer. I el viure de les il·lusions. Ara bé, vint-i-vuit anys al servei de la ciutat donen per a molt i, des d’aquest modestíssim púlpit virtual, li vull agrair molt sincerament el seu esforç. Ho dic de veres i sense cap ànim d’ironia ni voluntat d’epitafi.
 
Li desitjo que la seva nova etapa, si es confirma això del Senat, li sigui i ens sigui profitosa, tot i que no l’acabo de veure en aquest nou paper. Massa distant i impersonal. Però, en fi, la política té aquestes coses. I la política de partit, sovint, és complicada.
Perquè això, aquest canvi, no és política popular sinó que és estratègia de partit i, tot i que impecablement legítima, la trobo força impresentable, què voleu que us digui. I no personalitzo. Em limito a dir que aquesta mena d’estratègia, tan típica del PSC, enterboleix la sempre necessària “politesse” que tota acció política hauria de comportar. No ho argumentaré més, però trobo lleig, francament lleig que, per qüestions de màrketing polític, es mercadegi amb els compromisos contrets amb la ciutadania mitjançant les urnes.
 
Total, que si tot va com diuen que anirà, tindrem un nou alcalde, que ningú no ha votat com a tal, per als propers tres anys. Temps més que suficient per a promocionar-se de cara a les properes eleccions. Potser ho faci molt i molt bé, no ho sé. Ja ho veurem. Però de totes maneres em sembla que, així d’entrada, és com començar a jugar fent trampes.
 
Per cert, un altre que diuen que se’n va, o no, és en Rocky. Jo diria que acabarà fent el doblet i el paramà corresponent. Ja se sap que a aquests polítics professionals els interessa més la factura de final de mes que aquests xorrades del treball, l’esforç o l’ètica política. Aquí, però, he de fer un altre reconeixement: És patent que el tema vídeo, aquest noi, el toca bé, però que molt bé. En d’altres temes potser no hi toca gaire, i en alguns no gens, però si de vídeos es tracta, carai! Si segueix així…encara el veig fent de mestretites. Carrerassa que duu!!! De totes maneres i amb una mica de sort, allà on diuen que va, potser hi trobi l’amic Labordeta per indicar-li el lloc correcte on hauria d’anar, que sempre queda al fons, a mà dreta.
 
I ja per acabar, diu en Falcó que, tot això, ell  ja ho sabia. I tant! Al voltant d’una taula de Nadal, entre cullerada i cullerada de galets, un hom es pot assabentar de moltes coses, només escoltant les dècimes que s’hi diuen. El que queda clarament confirmat, però, és allò que diu la dita: “La policia no és tonta!” I aquí, en Ferran li fa honor. En canvi, el que no està ja tan clar és això de la regidoria d’Urbanisme… Vols dir, Ferran que et convindria canviar la porra pel totxo? En qualsevol cas, si fos cert que amb ton cosí haguéssiu previst fer canvis de cromos, estic segur que no us oblidareu de demanar el permís corresponent, oi que no?
Publicitat

Opinió

Minut a Minut