Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Parlem clar? (una mica més clar)

|

- Publicitat -
Sembla que em vaig equivocar amb el títol. Al menys, a la vista dels comentaris que m’han fet ja diverses persones a les que respecto i aprecio sincerament, he arribat a la conclusió de que qui no ha parlat prou clar he estat jo.
Som-hi doncs. En el meu escrit anterior hi ha un parell de paràgrafs que han quedat massa ambigus i que convé aclarir. Deia:
  
“Com també és fer trampa intrigar des de les plataformes veïnals en la defensa obscura d’interessos particulars, com fan alguns veïns, aprofitant-se de la honesta bona fe de la majoria. Tots els interessos són legítims si no es demostra el contrari, però és fer trampes no parlar-ne obertament o amagar-los i fer veure que es defensa només el bé comú. “.
 
Vull subratllar la darrera frase d’aquest paràgraf i, a partir d’ella, dir que no em sembla correcte que, per defensar els interessos particulars, hom s’escudi en l’anonimat d’un col·lectiu bo i no essent transparent en els interessos que el motiven. Cosa que no vol dir que no siguin legítims sinó simplement que no són transparents (defensa obscura). I en tota acció pública col·lectiva cal ser estricta i rigorosament net i clar en les motivacions per tal de preservar la credibilitat de tot el conjunt. Això vull dir. I segueixo per afirmar que no pretenc de cap de les maneres qüestionar l’honestedat de la Comissió de Veïns, sinó tot el contrari, protegir-li la credibilitat bo i fent una crida a la consciència de qui se senti al·ludit en el sentit que he expressat. Insisteixo en que no hi ha res de dolent en defensar els drets particulars de cadascú, però no explicar-los de forma nítida, pot malmetre la bona acció i la feina ben feta de qualsevol comissió, per seriosa que sigui, en enfosquir-la per l’ombra del dubte.
Queda més clar ara? En qualsevol cas, potser en el meu paràgraf hi sobre la paraula “intrigar”. Tornat a llegir, potser sí que sona massa pejorativa. Ho accepto i ho esmeno. Posem-hi per cas, “manegar”, “bellugar-se” o alguna altre verb d’aquest estil. Fns i tot,  en un esforç de bona voluntat, podria acceptar-hi “treballar”. A part d’això, naturalment, no em demaneu més, ja que no pretenc jutjar ningú sinó fer-li només una crida a la consciència. Amb això ja en tinc prou.
 
També algú m’ha retret que opini sense haver estat més participatiu en el moviment veïnal. Jo sóc una persona altament compromesa amb la meva societat i això és públic i notori. No sóc dels que s’amaguen en les crítiques darrera bambolines i això m’ho haurà d’admetre tothom, estigui o no d’acord amb les meves opinions. Ara bé, torno a insistir en que he estat sempre molt bel·ligerant amb la partidització dels moviments veïnals. En aquests moments sóc militant actiu d’un partit polític en el que hi exerceixo algunes responsabilitats. Sóc molt rígid en els meus convenciment i no seria coherent amb mi mateix si, al mateix temps, volgués participar activament en una comissió de veïns com la de Dalt la Vila, per molt que el cor i les ganes se me n’hi vagin. També s’entén, oi?
 
I finalment vull corregir una afirmació que he basat en comentaris no prou contrastats i que en Joan Sansa ja m’ha aclarit convenientment. Jo deia:
  
“Tampoc estic d’acord amb l’oposició d’alguns veïns a prohibició d’agrupament de finques. El pla protegeix les cases de cós i no en permet l’agrupament que cerqui guanyar edificabilitats. Jo crec que la proposta del PMU en aquest punt és bona, molt bona. Alguns veïns proposen la possibilitat d’agrupament amb la condició que es preservin les façanes. Això vol dir que, per dins es pugui fer de tot i força i per fora, mantenir una mena de decorat en forma de parc temàtic. Ho trobo impresentable i, al menys aquí, trobo que el PMU està molt encertat, hi insisteixo.”
 
Doncs bé, no és això el què proposen els veïns sinó algunes excepcions molt concretes que es detallen en la seva al·legació i es justifiquen a bastament amb criteris tècnics coherents amb l’esperit del propi PMU. Essent així, doncs, per la meva part no tinc objeccions a fer-hi.
 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut