Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Molt recomanable

|

- Publicitat -

El tòpic diu que les comparacions són odioses…però quan un s’apropa al Teatre Goya a veure el Déu Salvatge de Tamzin Townsend és inevitable pensar en la representació del mateix text que es va fer al Tívoli no fa gaire, en castellà i dirigida per la mateixa directora. Si el text és el mateix i la directora també l’únic que varia, en principi, són els intèprets. Sembla poca cosa, però el cert és que l’espectacle canvia de dalt a baix, a millor. La directora va aprendre dels petits errors d’aquell Dios Salvage encapçalat pel tàndem femení Maribel Verdú – Aitana Sánchez Gijón.

Dic petits errors perquè en aquella ocasió l’espectacle el vaig trobar divertit, ben dirigit i força ben interpretat tot i que una mica irregular quant a la càrrega dramàtica. En aquesta ocasió em va semblar gairebé brillant. També cal dir que la comèdia en sí, el text, tot i no ser el millor de Yasmina Reza (recordem l’extraordinari Arte) s’aguanta per sí sol. Si a més li afegim les interpretacions de Jordi Boixaderes i Ramon Madaula (que difícilment a aquestes alçades decebran ningú), l’èxit està pràcticament assegurat.

Publicitat

L’argument és ben senzill, dues parelles que es troben a casa d’una d’elles per arreglar les diferències dels seus nanos que s’han pegat a l’escola. De la diplomàcia a la pèrdua de papers total. Una comèdia intel·ligent, ben dirigida i interpretada. Teatre per a tots els públics, per aquells que hi van sovint i entenen del tema i per aquells que només volen anar a passar una estona agradable. Al Goya, ho faran, segur. 

Un Déu Salvatge
Teatre Goya                                                                                                                                                                                                                      Andrea Albert

 

                                                                                                                                                                                                                                          

Publicitat

Opinió

Minut a Minut