Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Hierba catalana contra la malària

|

- Publicitat -

“Hierba catalana contra la malària” així es com titula avui l’article de La Vanguardia que parla de la nostra associació. I es que les terres de Lleida i la ciutat comptal s’uneixen per a lluitar contra la malària a Gàmbia.
El pagès Josep Pàmies, al capdavant de l’associació “Dolça Revolució” ens va proposar treballar plegats en aquest projecte. Des de l’Associació “Africa, Stop Malària” ens va semblar molt bona idea, no tant sols repartir mosquiteres sinó ajudar a cultivar aquesta planta mil•lenària que cura la malària.
La idea es ben senzilla, i com la majoria d’idees senzilles funciona: plantar Artemisa a aquells poblats que no tenen accés als fàrmacs antimalarics.
La sola infusió de fulla seca, 1 litre al dia, cura la malària… i ho saben això les farmacèutiques? Em sembla que la resposta es obvia, no entrarem en polèmiques. De la planta Artemisa els laboratoris extreuen el principi actiu de l’Artemisina, entre d’altres, i en fan medicaments. Aquests medicaments malauradament no arriben a tothom, i encara moren 1 milió de persones per una malaltia que aquí ja la varem eradicar fa temps.

Trobareu la notícia a:

Publicitat

http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20091012/53802115714/una-ong-lleva-a-gambia-plantas-de-artemisa-para-combatir-la-malaria.html

Publicitat

Opinió

Minut a Minut