Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Què diu que fa la Caixa? De moment liquida el 40% del deute públic espanyol, per si de cas.

|

- Publicitat -

Les banques europees encara deuen riure, un grup de banquers per estrictes motius ideològics, són del clan borbònic i són contraris a l’autodeterminació dels pobles, està preparant-se, diuen, a marxar d’un nou estat que representa actualment el 26% del PIB de l’actual estat espanyol. A primera ullada em sembla un acte de generositat infinita, imagineu que els quatre genets de l’apocalipsi bancariBBVA, La Caixa, Banc Sabadell i Banco Santander, decideixen marxar de Catalunya, segons el vostre criteri amic lector, quants minuts trigarien arribar a tocar les nostres portes els bancs europeus, als quals els faria gràcia poder posar les manetes en aquest pastís.

A finals del primer trimestre de 2015, els bancs custodiaven a Catalunya dipòsits i fons per valor de 194.470 milions d'euros, gairebé el 16% del total de tot l'estat, segons les dades del Banc d'Espanya. El volum de crèdit concedit pels bancs a Catalunya és encara més voluminós: 276.106.000 d'euros, gairebé el 20% de tot el saldo viu del conjunt de l'estat. Famílies i empreses catalanes concentren el gruix dels préstecs, 259.314.000 d'euros, el 19,5% del total estatal. Les administracions públiques sumen un finançament total de 16.792.000 d'euros, el 17,7% del que s'ha concedit al sector públic espanyol. No totes les entitats estan igualment implicades a Catalunya de fet BBVA, La Caixa, Banc Sabadell i Banco Santander controlen el 91% del mercat català.

Publicitat

El comunicat apocalíptic de l'altre dia, al qual sumem les declaracions del Governador del Banc d'Espanya, en Linde diu que tindrem un “corralito“, i de fet es declara el pare del comunicat de les banques, ha declarat que la independència crea inseguretats i incertesa i que el comunicat, no el va vigilar però que el va conèixer abans que es publiqués, diu coses molt raonables, sensates. Clar home! si l'has escrit segurament tu o un teu secretari. Quina subtilesa política en Luis María Linde.

Així que els bancs han de marxar de la part de l'estat que produeix el 26% del seu PIB i representa el 16% de la seva població? Deixar de fer negocis amb el lloc més pròsper i productiu per raons polítiques? Segur? Però realment que fan els bancs?…

 Per llegit tot l'article aneu a Geopolitica.cat

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut