Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Visca les Illes Balears!

|

- Publicitat -

La Via Catalana va ser un clam de la voluntat dels catalans de decidir el futur com a poble i una demostració de la vitalitat de la nostra societat i la seva cohesió i civisme.

Tenim un país que es mou com mai i de manera exemplar tal i com ens estan demostrant ara els compatriotes de les Illes Balears davant la pretensió del PP d'imposar un model educatiu i de liquidar l'ensenyament en català.

Publicitat

La resposta de la comunitat educativa, de les mares i pares d'alumnes, dels mateixos alumnes, de tanta i tanta bona gent de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera ens demostra fins a quin punt el país és viu i fins a quin punt està disposat a plantar cara davant els abusos i les malvestats d'aquells, com el Partit Popular, que estan obstinats a generar problemes on no n'hi ha, guiats per un nacionalisme espanyol que no tolera la pluralitat.

La mobilització a les Illes Balears és admirable, ens en podem sentir molt orgullosos tots aquells que estimem el país i la gent, tots aquells que estimem la llibertat. I necessàriament ens n'hem de sentir partícips i solidaris, per força hem d'estar al seu costat. Allò que avui està en joc a les Balears és el futur del país, amenaçat per aquells que detesten el diáleg, aquells que lluny de voler viure i conviure amb harmonia atien la confrontació.

Aquest és el diáleg que ens ofereix el Partit Popular i l'Estat espanyol, un diàleg de sords, un diàleg que per a més inri quan es produeix acaba en un monòleg del Tribunal Constitucional espanyol, presidit per un militant del PP que s'ha significat per les seves proclames anticatalanes.

El país es mou i ho fa perquè no es resigna, perquè vol un futur digne i perquè no està disposat a doblegar-se davant d'aquells que fan i desfan a conveniència d'uns interessos inconfessables.

Una càlida abraçada des de terra endins a tots els compatriotes mar enllà. Sou un exemple de coratge i dignitat.

Visca les Illes Balears!
Visca la llibertat!

Oriol Junqueras
President d'Esquerra Republicana

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut