Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els toros i els pressupostos al Parlament Europeu

|

- Publicitat -

Us adjunto un post en què explico que el Comitè de Pressupostos del Parlament Europeu vota en contra del finançament de les corrides de toros.

Els darrers anys, des del grup Greens-EFA (Verds – Aliança Lliure Europea) hem presentat diverses iniciatives al Parlament Europeu en defensa dels drets dels animals que són torturats fins a la mort en espectacles públics.
En aquest sentit, cal recordar que les corrides de toros són econòmicament ruïnoses i només sobreviuen gràcies a les subvencions públiques, finançades a través dels nostres impostos. I també dels impostos de tots els ciutadans de la Unió Europea, atès que, cada any, l’Estat espanyol (a través de les delegacions del PSOE i del PP dins dels grups socialista i popular del Parlament Europeu), inclouen una important ajuda pressupostària a la cria de toros de lídia.
Any rere any, els diputats verds i de l’Aliança Lliure Europea hem votat contra aquesta partida en els pressupostos de la UE. I, finalment, aquesta darrera setmana de setembre, en part gràcies al ressò generat per la recent decisió del Parlament de Catalunya, hem convençut a prou diputats socialistes i populars d’altres països europeus perquè el comitè de pressupostos del Parlament Europeu hagi aprovat una esmena per tal d’excloure els braus de lídia dels ajuts que la Unió Europea atorga a la cria de bestiar boví, especificant que no es concedirà als braus “que siguin destinats a curses en què es produeixi la mort de l’animal”.
Ara, encara cal guanyar la votació decisiva en el Ple del Parlament a Estrasburg. I, per tant, continuem treballant-hi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut