Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Ofensiva a Europa per TV3 al País Valencià

|

- Publicitat -

(nota de premsa) Brussel·les, 21 de febrer del 2011. Esquerra presentarà una petició al Parlament Europeu per demanar empara a les institucions comunitàries pel tancament de TV3 al País Valencià. Segons l’eurodiputat republicà, Oriol Junqueras, la legislació del Govern valencià contra l’emissió de TV3 al País Valencià vulnera la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries (article 12), i també la Directiva de Serveis de Mitjans Audiovisuals sense Fronteres, per la qual els estats de la Unió han de garantir la llibertat de circulació dels productes audiovisuals i han d’adoptar mesures per evitar que les fronteres polítiques i administratives siguin un obstacles per a la diversitat lingüística.

‘És intolerable que el Govern Camps censuri mitjans de comunicació utilitzant argúcies jurídiques’, ha afirmat Junqueras.

Publicitat

‘Esgotarem totes les vies polítiques de la UE perquè el PP hagi de fer marxa enrere i que els valencians tornin a veure TV3 de la mateixa manera que poden veure televisions àrabs o de qualsevol altra part del món’, ha reblat l’eurodiputat republicà.

A més de la petició, Oriol Junqueras ha presentat una pregunta parlamentària instant la Comissió Europea a obrir una investigació per escatir si els arguments jurídics i tècnics esgrimits pel Govern Camps a l’hora de tancar les emissions TV3 contravenen la Directiva de Serveis de Mitjans Audiovisuals sense Fronteres.

Finalment, Junqueras ha anunciat que diverses entitats a favor de la llengua, entre elles ACPV i l’OCB, explicaran a l’abril a l’Intergrup de Minories Tradicionals, Comunitats Nacionals i Llengües –format per una trentena d’eurodiputats- la situació del català en els diversos territoris de parla catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut