Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Carta als eurodiputats sobre el dèficit fiscal català

|

- Publicitat -

(nota de premsa)

Junqueras alerta els eurodiputats que el dèficit fiscal català amenaça el creixement d’un dels motors d’Europa

Publicitat

• Arran del debat sobre el dèficit fiscal al Financial Times i al The New York Times, Junqueras ha enviat una carta als eurodiputats demanant-los suport per limitar el dèficit fiscal català

Brussel·les, 1 d’abril del 2011. L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, ha enviat avui una carta als 736 diputats al Parlament Europeu per demanar-los suport per limitar el dèficit fiscal de Catalunya, que estrangula l’economia d’un dels motors d’Europa. En concret, Junqueras demana als europarlamentaris que es posicionin a favor del corredor mediterrani i de totes les decisions que afectin l’Estat espanyol que es prenguin amb criteris econòmics i no únicament polítics.

‘Cal entendre que el dèficit fiscal, a més de perjudicar Catalunya, suposa una amenaça al dinamisme econòmic, present i futur, d’una de les regions motor d’Europa’, afirma Junqueras.

En la missiva, l’eurodiputat republicà també recorda que l’Estat espanyol no ha aprofitat els 6.000 milions d’euros anuals dels fons de cohesió ni els 12.000 milions d’euros anuals del dèficit fiscal català durant els darrers 25 anys per crear les bases d’una economia productiva.

Vegeu la carta enviada en anglès, i també en català.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut