Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Junqueras: ‘Esgotarem totes les vies per aconseguir que TV3 es torni a veure al País Valencià’

|

- Publicitat -

• L’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras ha presentat avui la campanya ‘Portem TV3 a Europa’
• Esquerra ha introduït una petició al Parlament Europeu i una reclamació al Defensor del Poble Europeu, a la qual els ciutadans s’hi poden adherir per internet

Estrasburg, 5 d’abril del 2011. Esquerra ha presentat avui una petició al Parlament Europeu i una reclamació al Defensor del Poble Europeu per demanar a la Comissió Europea que obligui el Govern valencià a restablir el senyal de TV3. Segons que ha explicat l’eurodiputat d’Esquerra, Oriol Junqueras, la suspensió de l’emissió de TV3 al País Valencià contravé diversos aspectes de la normativa comunitària.

Publicitat

En efecte, d’acord amb l’article 11.2 de la Carta de les Llengües Regionals o Minoritàries, en vigor a l’Estat espanyol des del 1998 i de ratificació obligatòria pels nous estats membres de la Unió, els Governs estan obligats a facilitar la recepció d’emissores de ràdio i de televisió provinents de territoris veïns.

Així mateix, Esquerra també ha apel·lat a l’obligació de respectar la diversitat cultural i lingüística de la UE (art. 3.3 del Tractat de la UE), el dret a la llibertat d’informació i expressió (art. 11 de la Carta de Drets Fonamentals) i el principi de lliure circulació de serveis de comunicació audiovisual (Directiva de Serveis de Comunicació).

Per tot això, Junqueras ha demanat a la Comissió Europea que obri una investigació sobre l’afer i que emprengui les mesures polítiques i legals necessàries perquè TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià. Així mateix, Junqueras ha demanat al Defensor del Poble Europeu que la Comissió Europea faci complir la normativa comunitària.

‘És incomprensible que els valencians puguin rebre televisions per satèl•lit de qualsevol indret del món i, en canvi, no puguin veure TV3’, ha afirmat Junqueras. ‘Va en contra del sentit comú més elemental, i també de la normativa comunitària’, ha reblat l’eurodiputat.

‘Esgotarem totes les vies disponibles per aconseguir que TV3 es pugui tornar a veure al País Valencià’, ha explicat Junqueras.

Tots els ciutadans que vulguin adherir-se a la petició al Parlament Europeu i a la reclamació al Defensor del Poble Europeu poden fer-ho a la pàgina de Facebook M’adhereixo a ‘Portem TV3 a Europa’, o bé enviant un e-mail a info@esquerra.org, indicant nom i cognoms i municipi.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut