Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

ERC, nova etapa

|

- Publicitat -

Us reprodueixo l’article aparegut al número 1424 del setmanari El Temps del 27 de setembre de 2011

Aquest setembre Esquerra Republicana de Catalunya ha completat satisfactòriament dues fites molt rellevants per al futur del partit i, de passada, per al futur del país. D’una banda, ha finalitzat un procés de renovació interna –culminat en l’elecció d’una nova executiva, una nova secretària general, la Marta Rovira, i d’un nou president, qui subscriu– marcat per la serenitat, la cordialitat i la generositat de moltes persones que han considerat que era el moment de fer un pas enrere. Les eleccions internes del passat 17 de setembre van rubricar, així, un procés que ha renovat la il·lusió i la cohesió interna, i que fins i tot s’ha contagiat més enllà de les fronteres del partit.
D’altra banda, i per primer cop en la seva història, ERC ha escollit en primàries el seu cap de cartell per a les eleccions espanyoles. L’Alfred Bosch representa un vot de confiança per part dels militants d’ERC a una persona compromesa amb el partit, que simbolitza la nostra voluntat d’obertura a la societat, de renovació i de reconnexió amb el nostre entorn. Iniciem així un procés de construcció de confiança amb la societat civil, amb la voluntat que ERC sigui creïble davant l’electorat, fent un gest coherent amb les línies estratègiques d’aquest nou cicle.
És així com en aquesta nova etapa que ara comença, ERC buscarà complicitats arreu del país, des del món empresarial, sindical i universitari, fins a altres formacions polítiques, entitats cíviques i persones a títol individual que comparteixin els objectius –o almenys alguns d’ells– que tan bé defineixen les sigles del partit: la voluntat de defensar un estat del benestar potent i de garantir la igualtat d’oportunitats; la implementació dels valors republicans, com la transparència i el rigor de les institucions públiques o el compromís i el l’esforç dels ciutadans; i, finalment, la ferma convicció que el país ha d’esdevenir un estat lliure i sobirà dins el marc de la Unió Europea.
I és que aquesta nova etapa no representa cap gir a un “front independentista” sense programa social, sinó una reafirmació, per igual, de les tres sigles d’ERC, perquè estem convençuts que juntes són el millor full de ruta per assolir el veritable objectiu: una majoria social que ens dugui a la independència.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut