Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Un pas endavant d’UGT i CCOO

|

- Publicitat -

Ahir a la tarda, vam mantenir una fructífera trobada amb els secretaris generals d’UGT i CCOO, Josep Maria Álvarez i Joan Carles Gallego. Els líders sindicals volien plantejar-nos la seva proposta de consulta a la ciutadania sobre la política pressupostària que s’està duent a terme al país. Teníem interès a conèixer la proposta al detall i també a posar sobre la taula punts que considerem essencials, com el dèficit fiscal que pateix Catalunya i que penalitza severament la classe treballadora del país.

 

Publicitat

La trobada va servir per adonar-nos que compartim moltes preocupacions amb CCOO i UGT, com els ajustaments pressupostaris que planteja el Govern (perquè només es fan via retallades) i la coincidència en la necessitat de plantejar mesures per reactivar l’economia i crear ocupació, imprescindibles per sortir de la crisi. Des d’ERC, en els darrers mesos, no hem deixat d’insistir en què cal incrementar els ingressos per poder defensar i mantenir determinades àrees de despesa i inversió pública que garanteixin el teixit industrial, la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i la reactivació econòmica. Coincidim, per tant, en la necessitat de buscar alternatives en l’àmbit dels ingressos. Però també estem també d’acord en tenir present l’espoli fiscal que pateix Catalunya perquè és una limitació determinant a l’hora d’afrontar les necessitats del nostre país. I aquest és un epígraf clarificador que considerem imprescindible per arribar a una àmplia entesa amb els sindicats.

Per aquest motiu, ens hem emplaçat a estudiar la proposta de pregunta de la consulta que plantegen els sindicats per introduir-hi conceptes que ens semblen fonamentals com ara espoli o dèficit fiscal. I és que, per centrar el debat sobre el delicat moment que ens toca viure i encarar la sortida de la crisi econòmica que patim a partir d’una una visió panoràmica i completa és simplement imprescindible tenir en compte el dèficit fiscal.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut