Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Som Escola! La força de la raó contra la raó de la força

|

- Publicitat -

A pocs pot sorprendre a aquestes alçades que el Tribunal Suprem espanyol, el del dimissionari Carlos Dívar, s’erigeixi com una cambra legisladora que actua en contra de la voluntat dels catalans i dels bons resultats de l’escola catalana i de la immersió lingüística. Mentre Europa premia la immersió i la valora com un model exemplar, un tribunal de designació política la sentencia.
 
L’ofensiva espanyolista del PP, amb l’actitud dòcil –i fins i tot seguidista– del PSOE, s’ha concretat en aquest cas en una resolució d’un tribunal espanyol en contra de la immersió lingüística a Catalunya. Però no es tracta d’un fet puntual, sinó que entronca perfectament amb l’ofensiva contra el català que ells mateixos protagonitzen a la Franja de Ponent, amb la voluntat manifesta de liquidar el català de l’administració pública a les Illes i amb els atacs constants a les desenes de milers de pares, alumnes i mestres d’Escola Valenciana.
 
El nacionalisme espanyol portarà Espanya a la ruïna. Mentre l’Estat espanyol bat rècords d’aturats a Europa, encapçala l’índex de la misèria o malbarata ingents recursos públics, els aparells de l’Estat entretenen i distreuen l’espanyolisme amb una ofensiva políticojudicial que evidencia totes les seves misèries i carències democràtiques.
 
I per tant, ara toca no acatar. Toca estar al costat dels nostres mestres, de tota la comunitat educativa i d’exigir al Govern de la Generalitat fermesa i actitud. Cal fer prevaler, per damunt de tot, la força de la raó i la racionalitat contra la raó de la força. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut