Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Independència fiscal

|

- Publicitat -
Volíem, necessitàvem, un pronunciament clar. Per això sempre hem defensat la caixa i la clau de la caixa davant la proposta de Pacte Fiscal formulada pel Govern, un terme vague, imprecís, susceptible de múltiples interpretacions. No ha estat fàcil, han existit pressions de tota mena i crides al consens per participar d’una cerimònia de la confusió oberta a interpretacions dispars. Finalment, però, el text aprovat per àmplia majoria del Parlament és concloent quan manifesta “la gestió tributària (exacció, gestió, recaptació, liquidació, revisió, sanció i inspecció) de tots els tributs suportats a Catalunya ha de correspondre a l’Agència Tributària de Catalunya, que en serà l’única administració responsable”.
 
És un pas endavant, sens cap mena de dubte, perquè per primera vegada el Parlament de Catalunya aposta per la sobirania fiscal i aprova una proposta que denuncia amb absoluta claredat l’espoli fiscal que pateix el país, a la vegada que subratlla “la sistemàtica manca de lleialtat institucional per part de l’Administració General de l’Estat”. Finalment, també fa palesa “la desproporció existent entre els nivells de despesa pública gestionada per la Generalitat i els objectius de reducció de dèficit públic que vénen imposats per la Generalitat”.
 
Ens sentim satisfets d’haver empès la majoria del Parlament, d’haver participat en la construcció d’una majoria que ha de guanyar el futur, que ha de portar el país cap a la independència i que ho fa fent un primer pas, modest però determinant. Som plenament conscients que la possibilitat que l’Estat espanyol accepti una Catalunya fiscalment sobirana és ínfima. Per això diem que hem fet un primer pas, que tot just hem començat a caminar, i que el repte serà com construïm aquesta Hisenda General de Catalunya com a fonament de la República Catalana.
 
Però no ens equivoquem pas. El camí és llarg i arribar al final del camí, a la independència política, a la constitució de la República Catalana com un estat més d’Europa és l’objectiu que necessita el país i que demanda una creixent majoria social. Som molts més que no havíem estat mai els que estem convençuts que l’única única via per garantir la cohesió i benestar social dels nostres compatriotes , una Catalunya lliure i pròspera. Som-hi doncs!
Publicitat

Opinió

Minut a Minut