Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Falsejant la nova política

|

- Publicitat -

Polític

1 adj Relatiu o pertanyent a la política. Els partits polítics. Un diari polític.

Publicitat

2 Que actua amb política 2 2.

2 m i fPersona que s'ocupa professionalment dels afers públics, de la política. Era un polític excepcional.

 

Política

F 1 POLÍT Conjunt de teories sobre el govern de la societat i d'activitats pràctiques relacionades amb la gestió dels afers públics.

 

“No som polítics i no volem fer política”

 

Estem visquen un dolç moment per a la política, un moment de canvi i transformació, però també estem siguen espectadors d'un espectacle grotesc d'eufemismes, perversions de mots i, a la fi, d'un patetisme repugnant que no fa més que denigrar a la política, la vella i cansada política.
 

Quan de mal està fent no mirar els diccionaris, quan de dolor provoca la negligència deliberada de pervertir la llengua, quanta falsedat amaga una frase tant insignificant.

Sembla ser, per la constatació empírica que suposen les repetides vegades que s'ha dit aquesta frase, que la nova política consisteix en negar-la. Sembla ser que a dia d'avui ser nou, alternatiu o renovador significa mentir de forma descarada i atacar, ja que hi som, a la llengua comuna i a la intel·ligència dels electors.
 

La política és tot allò relacionat a la gestió dels afers públics i el polític és aquell que se n'ocupa. Si vos no vol ser polític ni fer política, si us plau, facis a un costat. Si vos no pensa gestionar la res pública, per favor, no es presenti a unes eleccions que el convertiran en representant públic i per tant en gestor dels afers de tots i totes.
 

Hom no s'ha d'avergonyir de la política, ja que aquesta és una de les eines més poderoses que els humans tenen per a organitzar-se i evolucionar. Hom no ha de témer fer-se dir polític, ja que aquest és un dels majors honors (i de les majors responsabilitats) que un ciutadà pot assolir.
 

No perverteixen el terme política o polític, dignifiquin-lo, treballin per a que torni a tenir el mateix valor que va tenir temps enllà. No fuguin de la seva responsabilitat com a futurs representants públics, no temin anomenar-se polítics per por a ser casta o quelcom similar. Defensin amb orgull la política i els polítics, defensin-los tot recordant que son les úniques eines que tenim per a impulsar el canvi.
 

Si per altra banda vos sap que si que serà polític i exercirà la política i, per tant, està mentint de forma deliberada, li prego bon home (o dona), que s'aparti i deixi de mentir: la nova política SÍ és política, però com a mínim és HONESTA.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut