Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Joan Guirado i la repressió de l’Estat

|

- Publicitat -

22 de Juny del 2013, el Girona s'enfronta a l'Almeria a casa d'aquest. Un jove periodista anomenat Joan Guirado fotografia a uns agents de la Guàrdia Civil retirant estelades, una pràctica habitual en els últims temps. El periodista, acreditat per NacioDigital actua amb la diligència requerida. Uns agents se li aproximen, el retenen i li demanen les dades per aquests fets. Cap explicació, cap rendició de comptes cap al ciutadà increpat, cap justificació que empari aquest acte d'abús de poder.

Uns mesos més endavant se'l notifica que està acusat per la Comision Nacional Contra La Violencia, El Racismo, La Xenofobia Y La Intolerancia En El Deporte d'insultar als policies a l'entrada de l'estadi amb els seguents calificatius: “Putos gilipollas, puta policia española de mierda, me cago en todos los putos españoles, a ver si nos vamos de una puta vez” i que en el moment de l'identificacio s'expresava en catala en els seguents termes: “Aquests imbecils i va xuclar la polla” frase que tradueixen com “estos imbeciles me van a chupar la polla” (fet que, he de dir, em resulta curiós pel fet que realment sembla una traducció barruera a la inversa: del castellà a un pseudocatalà inventat. Serà que sóc malpensat).

Publicitat

 

A hores d'ara la sanció ascendeix a 4.800 euros i a un infern personal que l'hi ha comportat l'embargament del compte corrent i el vehicle. Estem acostumats, en aquest pais de servents i perdedors, als abusos del poder. Però ha arribat un moment en què hem de dir prou: prou de ser trepitjats per defensar la nostra identitat, prou de suportar les humiliacions d'aquells que no ens volen entendre, prou d'acceptar les vexants sancions d'un estat opressor i tirà. Ara és el moment d'aixecar-nos i demostrar que, traspassades les línies vermelles que suposa ensorrar la vida d'un indefens ciutadà, els catalans responguem com un poble digne. Els cossos policials, els jutjats i el ministeri d'interior han d'estar al servei de la ciutadania, han de garantir l'estabilitat i la seguretat dels espais comuns. Mai, repeteixo, mai poden ser instruments ideologitzats al servei d'objectius partidistes i identitaris. Trencats aquests murs de carrega, l'estat de dret s'ensorra i d'ell sen'erigeix la tirania de l'estat autoritari i arbitrari.

 

L'afectat, en Joan Guirado, ha obert una pàgina web www.prouabusos.cat on podreu trobar el seu cas entre d'altres. En ella es troba un número de compte en què es pot mostrar el suport amb un ingrés que l'ajudi a afrontar la sanció de 4.800 euros i els costos legals.

 

Actuem com un poble solidari i ajudem a en Joan a lluitar contra l'Estat. Cada cop que s'ataca la llibertat i la dignitat d'un ciutadà s'ataca la de tots i cada un de nosaltres. El pròxim pots ser tu, aixeca't i lluita.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut