Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Inauguració de l’exposició: “Ovidi intemporal”

|

- Publicitat -

ACTE D'HOMENATGE A OVIDI MONTLLOR A LA CIUTAT D'ELX

El Casal Jaume I d'Elx-ACPV acull i organitza des del pròxim divendres 6 de març a les 19:00 hores l'exposició “Ovidi intemporal”. Es tracta d’un recull de quadres que l'artista Antoni Miró ha pintat inspirant-se en la figura del músic alcoià. Són una trentena d’obres d'estil pop on el rostre del músic és el protagonista de la majoria de les composicions.

Publicitat

L'exposició, organitzada pel Casal Jaume I d'Elx i el Centre Ovidi Montllor amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alcoi, es podrà visitar fins al 31 de març en horari de 18:00 a 22.00 de dilluns a divendres, al carrer Sant Jordi,2 de la ciutat d'Elx.

L'artista vol commemorar la figura de l'Ovidi. Des del Mas Sopalmo, on viu i treballa, les mans de Miró creen infinitat d'obres carregades de contingut social i inspirades sobretot per la denúncia, la injustícia i la recerca d'una cultura i identitat pròpies.

Tot lluny de l'uniformitat, el missatge de Miró beu de diferents experiències i empra diferents tècniques i recursos.

L'agudesa de la temàtica i la riquesa plàstica i cromàtica de les obres de Miró són tan punyents com les cançons de l'Ovidi, tan directes com la seua veu i tan profundes com la seua mirada.

Des d'Acpv-Casal Jaume I d'Elx considerem que parlar d'Antoni Miró, és parlar també de l'Ovidi, el seu gran amic; de l'amor a un territori i de la passió per una cultura, però també de protesta, crítica i denúncia… I malgrat tot, d'incomoditat i censura.

El seu missatge contrari al sistema i al discurs oficial el converteix en una figura incòmoda pels sectors proclius i propers al poder i això el va unir si cap encara més a l'Ovidi.

La complicitat entre ambdós ha estat infinita. L'artista explica que l'Ovidi ha estat un dels seus millors amics “pensàvem igual, ens enteníem en tot, ideològicament érem calcats […] Sens dubte pots estimar una persona que no siga com tu, però quan es donen tantes afinitats és molt senzill”. La lluita, els ideals i les esperances compartides fan que hui no entenem l'un sense l'altre. La veu de l'Ovidi i l'obra de Miró han clamat sempre pel mateix. Cada gest, cada moviment de l'Ovidi ha inspirat i ha empentat l'obra d'Antoni Miró en esta mostra que estarà oberta al públic fins el 31 de Març.

DIA: divendres 6 de març

HORA: 19:00

LLOC: Acpv-Casal Jaume I d'Elx

Publicitat

Opinió

Minut a Minut