Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Les dones passem de ser objecte a subjecte amb dret a decidir!

|

- Publicitat -

Les dones no han tingut dret a viure la seua vida, sempre han sigut propietat d'algú, no han gaudit de la seua sexualitat, no han tingut dret al vot, ni a la participació política, ha costat molt que accediren als estudis, no tenien dret al propi cos… La història que s'estudia s'oblida d'elles.

Les dones han sigut tractades com a màquines de reproducció, relegades a les cures, al treball domèstic. El sistema patriarcal ha fet el seu treball bé: ha convertit la societat i l'espai públic en un espai d'homes sense qüestionar l'opressió de gènere que l'altra meitat del món, les dones, pateixen.

Publicitat

Però són també les dones, les que han lluitat, les que han canviat part de la societat, les que no es resignen tot i que el camí siga dur.

En 2015 la societat continua pensant que, el feminisme no té sentit i que les dones ja teníem tot el que necessitàvem, que les morts de dones a mans dels seus companys o excompanys són assassinats puntuals i casuals (sols al 2014 van haver 7 casos al País Valencià i 26 als Països Catalans), que la diferència salarial no és una evidència (pel fet de ser dona cobrem 24% menys), que la situació de la dona al món ja no està tan allunyada a la de l'home i, en tot cas, que és en altres països on es produeix discriminació i assetjament sexual quan segons la UE, la meitat de les dones europees l'han patit.

Totes les dones volem decidir i totes hem de fer-ho. Decidir sobre el nostre cos, la nostra identitat i sexualitat, sobre ser o no ser mares, sobre l'avortament, sobre la participació a la societat, donant la nostra veu i tenint els nostres espais, al costat dels companys i al mateix nivell, exigint ser reconegudes com a part important de la història, aconseguint rebre una educació no sexista i continuant combatent l'opressió que patim sense excuses, participant de qualsevol lluita que faça lliures a les persones, a un poble, a un col·lectiu, per a que la gent decidisca per si mateixa, el nostre present i futur, com a acte de plena democràcia i empoderament.

Per això, reivindiquem el dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora, per a manifestar el dret a decidir de les dones, el rebuig al patriarcat i tot el que comporta.

Les dones passem de ser objecte a subjecte amb dret a decidir!
 

Joves pel Dret a Decidir

8 de març del 2015, País Valencià

Publicitat

Opinió

Minut a Minut