Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

“El Park” i concert “A Palanka”

|

- Publicitat -

“EL PARK”

“El Parke” és un barri situat a vuit Km. al sud de la ciutat de València, pertanyent al municipid'Alfafar, encara que separat del seu nucli urbà per dos Km., carreteres, vies del tren, gasolinera i centenars d'anys; ja que el barri naix com a conseqüència de l'emigració dels seixanta, amb uns deu mil habitants i amb les característiques dels barris dormitoris de l'època, inclosa la seua problemàtica social.

Publicitat

 

“KOL.LECTIUS”

Al desembre de 1.985 naix el primer “Kolectivo de la Koordinara del parke” i posen en marxa a principis dels 90 el projecte comunitari que porta per nom “Nosotr@s_mism@s”, caracteritzat a més de donar la llanda sense quarter als seus conveïns i a qui passava per ací, amb algaravies i insinuacions obscenes a la vida, per la recuperació d'espais i recursos que van ser apropiats per l'administració de l'Estat a la ciutadania, plantejant la seuagestió comunitària, ciutadana i social, és a dir amb els senyals d'identitat de l'autogestió comunitària. Desenrotllant-se amb criteris d'autogestió tres àrees de treball comunitari, tenint com a objectiu canalitzar respostes concretes als problemes socials de la població. Reivindicant a l'administració pública els recursos necessaris per a la posada en marxa de les dites propostes socials per mitjà de la gestió comunitària i denunciant les causes dels problemes que patim. A hores d´hara en momens de crisi i amb el pacte social que significa el estat del bienestar trencat, la economía informal i la desobediencia civil es converteixen en elements fonamenantals de resistencia.
 

A PALANKA

Fa ja alguns anys que davant de l'impossible accés a la vivenda tant en forma de lloguer com de compra per a moltes persones. La resposta ha estat l'ocupació sensepermís d'habitatges propietat jurídica en definitiva de les mateixes entitats bancàries que van contribuir a la situació social i econòmica actual. La “Koordinadora de Kolectivos” esta realitzant una tasca de mediació en aquesta situación potenciant lloguer social per part de les

entitats i intentant normalitzar la situació. No obstant això són moltes les situacions de persones amenaçades amb juís i desnonament, a fi d'aconseguir recursos per a la defensa jurídica i social d'eixes situacions d'emergèncias haposat en marxa la campanya “A Palanka”, xerrades i concerts seran les activitats més importants.

 

Asamblea de casses del Park

Publicitat

Opinió

Minut a Minut