Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Necessitem una RTVV de qualitat

|

- Publicitat -

La necessitem des de que la varen crear allà l'any huitanta-nou. La necessita el poble (i el Govern) ara més que mai com a ferramenta de la normalització cultural, la promoció cultural i l’industria audiovisual que ha de servir per desfer l'emmordassament al qual ens tenien sotmeses les forces subrogades del règim del setanta-huit. Tampoc volem dir que el moviment cívic-alternatiu que ha mantingut culturalment viu el País ara que ser absorbit per les institucions, això no seria desitjable.

Ara ens cal que el govern de la Generalitat tal com deien, i duien als seus els partits que li donen suport, facen realitat un ens públic que acomplisca la seua funció segons del que s'entén per televisió pública el més aviat possible. No cal situar al 9 d'octubre com si fos una espasa de Dàmocles, com han promès alguns. Però tampoc podem esperar dos anys de comissió parlamentària com volien altres, hem de (re)trobar-nos amb els informatius, els debats, els dibuixos, els documentals, els reportatges …

Publicitat

I amb la plantilla que ho faça possible, respectant els drets laborals de la gent treballadora que va ser víctima com tants altres, de la política neoliberal del govern del PP. L’anàlisi del comportament de la plantilla de RTVV no pot fer-se al marge de la realitat que es dona al conjunt dels llocs de treball o de no treball i de la realitat sindical desprès de dècades d’ofensiva neoliberal. Creguem que aquest mes de setembre ha de ser aprofitat per enfortir una aliança necessària entre el Govern de la Generalitat, la ciutadania del PV, els i les treballadors/es de la RTVV i el moviment sindicat que hauria de servir perquè el 9 d'octubre pogueren anunciar la prompta reobertura amb tota la dignitat que el nostre poble mereix.

No podem sinó demanar la necessitat de reciprocitat amb els canals públics dels altres territoris amb els que compartim llengua (i molt més) els quals podrien haver estat emetent ja com IB3, TV3, Catalunya Radio… Ajudar (aplicar criteris de discriminació positiva) als mitjans privats que produeixen i emeten en català com llengua minoritzada i perseguida per els anteriors governs (anti)valencians.

Estarem joioses si aviat poden tornar tots dos canals de televisió amb la qualitat i la dignitat necessària, i sí és el 9 d'octubre millor, però també volem poder sintonitzar la ràdio i poder sentir-nos al nostre País i que tot el nostre potencial cultural puga deixar de ser vetat i perseguit. Sense més ni menys que una RTVV normal en un País normal i amb tots els accents que som nostres i ens fan imparables.
 

Plataforma pel Dret a Decidir, PDaD.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut