Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Poble Valencià contra la corrupció: Impunitat zero!

|

- Publicitat -
Volem manifestar la nostra inquietut i indignació respecte als següents fets. El poble valencià no és un poble corrupte, per molt que ens vulguen estigmatitzar com a tal des dels poders mediàtics, al contrari, hem patit i estem patint les conseqüències de les polítiques d’austeritat, del robatori i de l’espoliació sistemàtica del  patrimoni públic del poble valencià per part d’uns pocs arribistes des de les institucions. 
 

Les classes populars i el poble treballador del País Valencià haurem de pagar un cost molt alt durant vàries generacions per tractar de revertir el dany social i econòmic que ha generat la corrupció sistemàtica,  que s'ha donat mitjançant la instrumentalització institucional d'una minoria de dirigents polítics que han pervertitnla política i hegemonitzat de manera mafiosa, com una trama criminal organitzada, per tal de delinquir i poder finançar il·legalment el PP, saquejant els diners públics i aprofitant-se individualment.
 

En aquests moments hi ha alguns jutges i jutgesses que s’han arremangat en la lluita contra la corrupció, però no hem d’oblidar que altres voltes el poder judicial, sovint dirigit des del poder polític, ha mirat cap a una altra banda i ha propiciat de forma directa una certa connivència i impunitat, amb la complicitat d’alguns mitjans de comunicació i alguns sectors servils. Per això el poble esperem que s’arribe fins al final en la lluita contra la corrupció i exigim que es creen mecanismes de transparència a les administracions, així com que es posen marxa auditories ciutadanes i públiques per a què cap cas, passat, present o futur, quede impune, dotant a la societat valenciana de les eines necessàries per a lluitar contra la corrupció, els corruptes i els agents corruptors propis de l’actual sistema capitalista neoliberal.
 

Publicitat

Exigim justícia i la depuració de tots els casos de corrupció al País Valencià perquè els polítics que han robat tornen tots els diners, siguen inhabilitats i tinguen les sancions penals corresponents, així com que s’investigue si el finançament il·legal del PP per si es pot invalidar els resultats electorals.
 

Exigim que les institucions valencianes (Consell, Diputació i Ajuntament) es personen en els processos judicials, com acusació, per ser la veu de les valencianes i valencians en aquests.
 

És necessari que la figura de l’aforament polític en casos de corrupció no siga la coartada per a no ser jutjats i condemnats com en el cas de Rita Barberá. Per això, demanem a les Corts Valencianes que convoquen un Ple Extraordinari per revocar el seu nomenament com senadora territorial. Ni aquesta persona ni altres imputades o investigades poden continuar representant el nostre poble en cap institució.
 

Manifestem la nostra voluntat de continuar treballant per denunciar la corrupció sistèmica i la contínua espoliació que pateix la nostra societat. Uns diners que s’ha llevat de la cooperació internacional, l’educació, la sanitat, l’atenció a les persones dependents, la lluita contra les violències masclistes i de gènere, la generació d’ocupació… És a dir, han furtat els diners que s’havien de destinar a posar fi a les desigualtats socials i a millorar la vida dels valencians i les valencianes.  
 

Manifestem la necessitat de l’organització i la mobilització de la societat valenciana per denunciar tots els casos de corrupció, vinguen d’on vinguen, i per bastir un ample moviment social que avance envers una societat i un país més lliure i igualitari. Davant de la corrupció tolerància zero.
 

Per a continuar amb aquesta lluita, convoquem des de les plataformes de la societat civil valenciana una reunió oberta per al proper dimarts 9, a les 19h a la seu de Ca Revolta. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut