Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

En memòria de Muriel Casals

|

- Publicitat -
Des de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, lamentem profundament la mort de la parlamentària de Junts pel Sí Muriel Casals, ex-presidenta d'Òmnium Cultural, una de les màximes dirigents de la Plataforma pel Dret a Decidir de Catalunya i de l'ANC.

 

En aquests moments difícils ens posem al costat de la seva família, de les persones amigues i companyes en els diferents col·lectius on estava actualment o n'hi havia participat des de la seua militància al PSUC fins ara mateix que com a diputada del Parlament de Catalunya va ser una de les persones determinants per al pacte entre tots els partits independentistes de Catalunya (JuntsXSí i la CUP) i superar els moments més difícils del procés cap a la independència. Sempre ha actuat com una força tranquil·la, ferma, de profundes conviccions democràtiques, de justícia social i independentistes, essent la millor de tots, sempre estarà amb nosaltres, i tractarem de fer realitat el seu somni de llibertat.
 
 
Des del la nostra plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià volem recordar la figura de consens que representà na Muriel Casals en el món educatiu, cultural i polític, així com també l'especial sensibilitat que hi mostrà reiterades vegades vers la situació de la llengua catalana a tot el domini lingüístic i pel dret del poble català, valencià, balear i d'arreu del món a tenir drets de ciutadania plena i a exercir el dret a decidir sense por. 
 
 
En aquest sentit recordem amb especial estima el discurs que va pronunciar na Muriel en nom de Somescola.cat durant la Cercavila multitudinària celebrada a Barcelona l'any 2014 sota el lema: “Decidim escola catalana”. En aquell discurs deixà molt present la necessitat de defensar i valorar el català de manera coordinada i global, entre tots els territoris del domini lingüístic catalanoparlant, a més de denunciar els atacs a la llengua rebuts a diferents indrets de la catalanofòbia. L'acte fou força emotiu per la presència també de representants d'entitats del món cultural i educatiu d'arreu dels territoris de parla catalana.

 

Sempre et recordarem i t'enyorarem, Muriel,
 
 
Que la terra et sigui lleu.
 
 
Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià, 
PDaD.
 
 
Foto: Jordi Cotrina 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut