Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Organització, organització i organització, per Matia Sampietro

|

- Publicitat -
Les idees no viuen sense organització
Antonio Gramsci
 
L'actual Unió Europea dels bancs, de les elits financeres i de les multinacionals és la directa responsable del Brexit.
 
Cal obrir una conferència i un debat internacionalista urgent amb totes les forces d'esquerra a Europa per a una major cooperació política i analitzar si aquesta Unió Europea es pot reformar en sentit més democràtic cap a una Europa dels pobles i per als pobles o si se la considera com un projecte fracassat en un estat de col·lapse i, per tant, cal avaluar si és millor deixar el vaixell abans que s'enfonse.
 
Es necessari enfrontar d'una vegada per totes el tema incòmode de la immigració per buscar unes solucions comunes, perquè l'esquerra no pot permetre’s quedar-se enrere i estar totalment sorda com està fent fins ara.
 
A més, l'esquerra no pot callar-se sobre el que està passant a Europa, no pot callar-se davant del populisme d'extrema dreta, no pot callar-se mentre els refugiats són rebutjats a les nostres fronteres, no pot callar-se mentre a Europa es gasegen xiquets, dones i homes que no tenen la culpa dels conflictes que hem creat nosaltres, no pot callar-se mentre es conclouen acords amb Turquia perquè Ankara faça la feina bruta amb els refugiats a canvi de l'entrada a la UE i de diners probablement utilitzats també per a la neteja ètnica contra els kurds i per finançar el terrorisme de l'anomenat Estat Islàmic.
 
El que va passar a Grècia va ser una derrota no només de l'esquerra grega, sinó de tota l'esquerra europea e internacional, i si no es marca un camí, en un breu termini, podríem assistir a una implosió d'Europa amb un probable retrocés de tots els drets humans i de les llibertats fonamentals.
 
Com afirmava l'intel·lectual sard Antonio Gramsci, es necessita, més aviat que tard, organització, a més d'una clara estratègia comuna amb l'objectiu de marcar el camí en tots els assumptes pendents i problemàtics per fer front al desafiament, potser, més gran d'aquest segle: contrastar una altra vegada una potencial deriva feixista a Europa. Els pobles tenen la paraula perquè tenim Dret a Decidir.

Plataforma pel Dret a Decidir
Politòleg i Jurista Internacional
Twitter: @matia_sam

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut