Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 17 de abril del 2024

En els detalls està la diferència?

|

- Publicitat -

Sembla que hi ha molts interessos en fer-nos combregar amb l’idea que no estem en temps de grans canvis, tot i que la realitat s’encarrega de recordar-nos el contrari. Com a mostra citaré nomes dos exemples per a confirmar el que dic: el mapa polític d’Europa o el canvi climàtic. Voleu més velocitat de canvi?
 

No obstant, acceptant per un moment la validesa de l’enunciat que implica la renuncia a dedicar-li temps i esforços als grans canvis, em crida l’atenció la poca cura que es té en els detalls.
 

Publicitat

Desprès de molts anys d’esperar la necessària reforma del col·legi públic Carraixet d’Almàssera per fi enguany han començat les obres i sembla que si les previsions es compleixen, en dos cursos escolars l’alumnat estrenarà col·legi en condicions i deixarà els barracots on es troben ara.
 

Tot i ser una bona noticia no deixa de ser un poc desagradable vore com l’empresa encarregada de la reforma ha tallat pràcticament tots els arbres que hi havia al pati i els ha triturat in situ. Cap sensibilitat s’ha vist cap aquest pulmó verd de la població, cap intent de trasplantar els arbres en altre lloc per a que pogueren seguir vivint, cap respecte per la natura. Cap detall. No hi era al plec de condicions?
 

Com sempre s’haurà fet per motius de comoditat i/o per motius econòmics i de ben segur per manca de sensibilitat. Però els beneficis que ens proporcionen els arbres no es poden mesurar amb cap d’aquests paràmetres, menys encara quan la petjada ecològica de la nostra “civilització” està portant-nos a punts de destrucció del planeta que son ja irreversibles. I en aquesta situació de no retorn en lloc de plantar arbres per tot arreu dels pobles i ciutats, van i tallen els que estan plens de vida i donant vida.
 

No sé de qui és la responsabilitat directa d’aquest acte irrespectuós i irresponsable, però sí considere important fer-ho públic per a que no es torne a repetir en cap altre lloc i que quan l’administració pública contracte amb una empresa pose per davant com a requisit imprescindible el medi de totes i tots abans que els guanys d’uns pocs.
 

Un detall? Segurament, però en els detalls també està la diferència.

Encarna Canet: membre de la Plataforma pel Dret a Decidir i d'Iniciativa Animalista. @EncarnaCanet.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut