Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

FESTA ALTERNATIVA A LA MARE DE DÉU D’AGOST 2015. CRIA FAMA, I GITA’T A DORMIR

|

- Publicitat -

Enguany, com tots els anys, en parim una altra, però que s’heu pensat que ahí s’acaba tot?  Nooo, ara cal criar-la, alimentar-la bé, fer-la créixer, entre totes. Que no li falte el menjar en cada portal, l’art en cada carrer, la festa en les places. Ai la FAMA, si costarà de criar! I es què, amb l’arribada de les oronetes al Cau, comencen els mal de caps: Abril, maig, juny,… i així fins l’agost,Setmana rere setmana, les oronetes van fent-se grans i amb elles creix també la FAMA, nutrint-se de totes les persones, de totes les idees. I ja se sap, quantes més millor! Cria FAMA, i gita’t a dormir!

Quedeu totes convidades a les nostres festes alternatives!

DIUMENGE 9 D’AGOST

Publicitat

• 10.30 h INSPECCIÓ PEL RIU SERPIS
Activitat apta per a tots els públics en què farem una anàlisi de les condicions fisicoquímiques i biològiques del riu Serpis de la mà de Marta. Partirem del Cau del Llop 

• 18.00h ACTUACIÓ INFANTIL “TITELLES I MARIONETES” de Lluerna Teatre.
Sinopsis: Un titellaire, per mig de petites escenes teatrals amb titelles i objectes, ens conta d’una manera lúdica i divertida un poc de la seua història, d’on procedeix la paraula titella, quants tipus de titelles n’hi ha, com es poden moure, i unes quantes anècdotes al voltant del món dels titelles.
“TITELLES I MARIONETES” és un espectacle que naix del desig de difondre un art mil·lenari del que hom desconeix encara moltes coses. El teatre de titelles posseeix un ventall de possibilitats expressives que posem a l’abast d’un públic sempre atent i encuriosit mitjançant breus escenes de quasi totes les tècniques de manipulació, fent també un breu recorregut per l’origen i la història d’aquesta apassionant forma d’expressió teatral. 
És un espectacle àgil i divertit on ens conten fins i tot anècdotes ben interessants de l’ofici de titellaire i de tot allò que envolta la posada en escena d’un espectacle de teatre de titelles.
www.lluernateatre.com 

• 20.00h VISITA “BOTÀNICO FESTIVA” A CÀRREC DEL BOTÀNIC DANIEL CLIMENT. 
“Botànica Festiva” és una xarrada-passejada pel poble, guiada per Daniel Climent, professor d'institut i divulgador etnobotànic, de la relació entre la cultura popular i les plantes. 
L'eix de l'activitat gira al voltant de la interpretació en clau etnobotànica i etnocientífica d'algunes de les festes valencianes més rellevants, i més en concret les que es refereixen als patrons i sants més venerats a Vilallonga. Perquè n'hi ha de relació, i molta, entre festes, sants i algunes de les manifestacions de la natura, tant de plantes com de fenòmens meteorològics, climàtics i estacionals.
Punt de trobada: Cau del Llop, C/Estació, 16, Vilallonga.

• 21.30h. SOPAR DE CABASSET
Si eres de les que no perd bocí, pots portar-te l’entrepà i sopar al caliu del Cau del Llop.

• 22.00 h PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL “LA REVOLUCIÓ DEL CABÀS”, per per Alejandra Mengual i Gonzalo Blanco. 
Un treball que recull la lluita per l’autoproducció agrícola de la comarca de la Marina Alta, oferint productes de proximitat i de temporada, preservant la biodiversitat i fomentant així, la sobirania alimentària.
Han dirigit aquest treball totalment autogestionat: Gonzalo Blanco, advocat i vinculat a l’agricultura amb mètode de producció ecològica; junt a Alejandra Mengual, responsable de l’espai radiofònic de Ràdio Pego “La teua veu” i del mercat de la Terra de Pego, Mercat de la Vila. 

===============================================
DIVENDRES 14 D’AGOST

• 19.00 h PREGÒ DE FESTES
Des del Cau del Llop i en cercavila passejarem pels carrers de Vilallonga per anunciar que les Festes Alternatives a la Mâedéu d’Agost 2015 ja han arribat i que tothom està convidat a gaudir-les i a participar d’elles. Tindrem el plaer de comptar amb la participació especial de l’Escola de Cant de la Mistelera i la colla de dolçainers i tabaleters el Rebrot. 
http://www.elrebrot.org/ 

• 20.00 h Entrega del premi del concurs de decoració de carrers
Amb motiu del llançament del concurs de decoració de carrers, el recorregut del pregó acabarà al carrer guanyador on s'entregarà el premi al carrer amb més FAMA del 2015 acompanyat d’albades, danses i música. Com? No has decorat el teu carrer? Encara ets a temps, ací pots veure les bases del concurs:
– La decoració podrà fer-se amb qualsevol cosa que se vos acudisca, ja saps, recicla i reutilitza!
– Podreu decorar tot el carrer o només un tram. 
– Inscriviu-vos al Cau, per mail, per telèfon o parlant amb els llops i llobes del Cau abans del dia 10 d’agost. 
– Els carrers hauran d’estar acabats de decorar el dia 13 d’agost, per la vesprada. Durant el dia 14, passarà el pregó de la FAMA per tal de donar el seu veredicte.
– Premi: acolliment de les albades del final del pregó i un socarrat. 
– Si teniu qualsevol dubte, podeu acostar-vos al Cau del Llop els dimarts a les 20.00 h, telefonar al 608125809/657152299 o escriviu acorrellops@hotmail.com.

• 20’30h Sarao a la Plaça del Passeig Presbítero Giner. De la mà de la rondalla Baladre de Muro d’Alcoi i de l’acordionista basc Xabi, mourem el cos al so de fandangos, jotes, malaguenyes i tot tipus de balls tradicionals. 

===============================================
DISSABTE 15 D’AGOST

• 10.00 h ESMORZAR POPULAR DE CABASSET
Porta’t l’entrepà i esmorza amb nosaltres al carrer de l’Estació.

• 12.00 h TRIATLÓ PEL RIU SERPIS
Recordem a totes les persones participants el plaer de gaudir del riu sense contaminar-lo: busca una disfressa que no embrute, no abandones el teu pneumàtic o flotador encara que se’t punxe i a la presa te’l canviarem per una xapa. El riu és de totes i no deu res.

Horari d'inscripció: 11.00 – 12.00 h 
Preu: 3€
Premis 13’30h:
– A la disfressa més ecològica
– A la primera persona adulta en arribar a la meta
– A la primera xiqueta o xiquet en arribar a la meta

A partir de les 11.00 h fins la finalització de l’activitat, el camí de la Reprimala estarà ple de bicicletes i vianants, per tant et demanem que si vas a vindre amb un vehicle motoritzat, ho fases abans o després de l’eixida. A més, t’agrairíem que mantingues el pàrquing del Diddley lliure de vehicles per facilitar la tornada de les bicicletes.

• 16h PERFORMANCE. AUTOESTOP: ODA A L'EXISTENCIALISME I LA DEMOCRÀCIA INTERNA.

• 17.30 h PUNK AL RAS al carrer de l’Estació 

– CNIDARI 
Punk histèric feminista. Des de València, amb les seues lletres urticants ens picaran, com si de tentacles de medusa es tractés.

– MEEL. 
Banda de Pedreguer de punk amb tocs hardcore o també conegut com a “punk sinistre i raruno”. Carregada de lletres que sols ells saben per què les escriuen, una bateria electrònica que recorda a vells discos de punk huitantero, riffs i puntejos simples, però molt eficaços, i sobretot un sentit de l’humor molt macabre. 
https://polzedelamort.bandcamp.com/album/meeel-punk-confus-i-desllavassat 

– CRIM. 
Els tarraconins tornen al País Valencià amb el seu treballat punk-rock i amb gana de fer-ho pols amb els seus temes melòdics barrejats amb molta mala llet.
https://crim.bandcamp.com/ 

– PANORÀMIX. 
Banda, fundada en el 1998, de punk fresquet cantat al més pur estil valencià des de la Valldigna.
https://www.facebook.com/pages/Panoràmix/528381037175926?fref=ts

– DJ NYÈRVIT.
Per posar la guinda del pastís, no podíem prescindir d'un dels DJ més reconeguts a nivell internacional, que punxarà unes delícies per a les nostres oïdes.

===============================================
DIUMENGE 16 D’AGOST
• 16.00 – 19.00 h PARTIDES DE PILOTA VALENCIANA
– 16 h Infantils i alevins de l’Escola de Pilota de Vilallonga.
– 18 h Professionals.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut