Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

La PDaD del País Valencià dona suport a l’aturada internacional de dones del 8M

|

- Publicitat -

La Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià (PDaD) ha acordat donar suport a l’aturada internacional de dones del dia 8 març. Aquesta iniciativa ha sorgit dels moviments feministes, socials i sindicals de base de diferents països d’arreu del mon. “Amb aquest acte reivindicatiu, es vol fer palesa la situació de discriminació institucionalitzada que pateixen les dones de forma generalitzada a escala mundial i també es pretén continuar en un procés d’empoderament de les dones que vaja més enllà dels restrictius marcs jurídics i polítics vigents a cada país”, assenyalen la gent de la PDaD en un comunicat emès aquest dilluns, 6 de març.
 

La PDaD dona suport a la iniciativa i anima a secundar aquesta aturada internacional feminista en les ocupacions, les cures i el consum des de les 12h fins a les 13h del dia 8 de març, Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquesta mobilització té, per primera vegada, característiques de vaga global i inclou una llarga llista de reivindicacions compartides en contra de determinats problemes: violència de gènere, bretxa laboral, treball no remunerat i a favor de la participació política i els drets sexuals i reproductius entre d’altres.
 

Publicitat

L’aturada tindrà multitud d’iniciatives, i en alguns països tindrà característiques de vaga general de 24 h, que segons les seues promotores, vol articular-se a través de “diferents i noves maneres de fer vaga, construint un instrument potent que permeta l’abstenció del treball productiu i reproductiu”. Es vol aconseguir, doncs, una aturada general, dins i fora dels llocs de treball, “per a les precàries, les ocupades en el món del treball, les aturades o les pensionistes; per a les dones sense salari i per a aquelles que reben un subsidi o les que no; per a les dones migrants amb papers o sense; per a les dones autònomes i les estudiants; a les cases, als carrers, a les escoles, als mercats, als hospitals, als barris…”.
 

La PDaD dona també suport explícit a les reivindicacions i convocatòries del moviment sindical del País Valencià i convoca a les manifestacions que tindran lloc a Alacant, Castelló, Elx i València el dia 8:
 

  • Alacant, a les 19.30 h des de la plaça dels Estels.
  • Castelló, a les 19.00 h des de la plaça Maria Agustina.
  • Elx, a les 20,30 h des de la plaça de l’Aparadora
  • València, a les 19.30 h des dels Jardins del Parterre.

Així mateix dona suport a la resta d’activitats que el moviment feminista i sindical va concretant, com la concentració el 8 de març, des de  les 00.00 fins a les 01.00 de la matinada, a la vigília amb espelmes prevista a València i Xàtiva i a l’aturada convocada de 12 a 13 h a l’ esplanada de la Facultat de Ciències Socials de València amb el lema #treballsocialtambeensaturem.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut