Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Barata? per Manuel Sáez

|

- Publicitat -

  Esperem que no.
 
  Com totes i tots sabeu, al nostre País va haver un gir molt important després de les eleccions autonòmiques. Canvi de govern. I el que és més important: canvi del caire de les persones que ens governaran durant quatre anys. Perquè no ens enganyem, i com ben diu el meu amic Pedro el rus, no governen els partits, governen les persones.
 
  Arran d'aquest fet, hem de fer moltes reflexions, moltes. La majoria impossibles per a mi. Però hi ha una que em dóna voltes i voltes al cap. El canvi. Perquè el lema principal de la batalla politico-social contra el govern anterior va ser precisament aquest, el canvi. Tant PSOE, com Compromís, com Podem volíem un canvi. La paraula clau.
 
  Segurament totes i tots, o… gairebé totes i tots, pensaven en el mateix concepte. Tanmateix… uns quants i unes quantes pensaven molt més enllà. Pensaven fins al final.
 
  La lluita animalista no es una lluita fàcil. Ho sabem. No. No ho és. Obnòxia i freturosa. La lluita animalista és complicada, que no difícil, perquè volem anar fins al final. Fins a la fi de la vida. Fins a la fi d'aquest camí, tan horrible a recórrer de vegades, que és el respecte a la vida.
 
  El Toro de la Vega, de Tordesillas, Valladolid, Espanya, ha posat els pels de punta a la major part de gent que ha vist aquesta brutalitat. Aquesta desraó. No hi ha paraules per diagnosticar aquesta desraó. No. No n'hi ha. És una atrocitat, un desgavell, una bestiesa tan gran… que la gent, les persones, amb una mínima consciència de la pulcritud, no encerten a entendre per què.
 
¿Per què?
 
  Volem un gir, és clar. Volem un gir. Però no un gir puntual o mediàtic. No. Volem un gir real i estés. La societat demana un gir. Un canvi en tota regla. Un canvi no només de l'estatus de les persones. No. Volem un canvi total a la vida. Per al respecte absolut de la vida.
 
  És per tot això que no hem d’incórrer en falsos efectismes. El gir donat no pot suposar un mer canvi, cru i dur, una barata. Si fem un barata, ens estarem equivocant, enganyant.
 
  Barata de gent, fracàs segur.
 
  La Plataforma Carles Pinazo, la PCP, organitza una il·lusionant manifestació en pos d'aquesta mirada, amb un lema molt indicatiu:
 
“Canvi també pels Animals”
 
on esperem que no només siguem els animalistes els i les presents, també la societat en general. Totes i tots esteu convidades a demanar aquest últim gir. El gir final. Sense barata.
 
 
 
 
 
Manuel Sáez.
Iniciativa Animalista

Publicitat

Opinió

Minut a Minut