Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

La Paradoxa, per Manuel Sáez

|

- Publicitat -

Pot ser l’ésser humà siga l'animal més babau del nostre planeta. Però tot just dit això, l'humà és l'amo del món, com ben va escriure Jules Verne.

Aquesta paradoxa fa que la gènesi de les persones siga així, una contínua contra-proposició. Amb la qualitat afegida de la inconsciència dels nostres actes. Actuem com tots els animals, per instints, en la majoria de casos, tot i haver llaurada la supremacia del planeta a base de moviments lògics, gens instintius.

Publicitat

Però… la nostra essència ens traeix. I no només a nosaltres, no, també a la resta d'animals.

Al llibre Menjar Animals de Jonathan Safran Foer, es diu sobre el radicalisme que si més del vuitanta per cent de la gent està a favor de que els animals no patisquen, i la millor forma de que això ocòrrega és no menjar-los, i la gent és d'acord amb això, aleshores, ¿per què són considerats els vegans uns radicals? Una altra paradoxa.

La vida humana està farcida d'aquest tipus de situacions, la qual cosa no ajuda massa a que la realitat impere sobre la mentida. Sense anar més lluny, ahir, el meu oncle Raül, escrivia al diari El Mundo que els Rescats (neoliberals) eren falsos. Els papers de Panamà havien demostrat que quan hi ha un desastre, els Rescats no ajuden, simplement afonen més. Però això ja ho va denunciar fa anys la canadenca Naomi Klein a La Doctrina del Shock. No entenc per què ara aquesta sorpresa. O sí, sí que ho entenc. La paradoxa.

Abans de falles van tindre lloc a l'UPV unes encisadores jornades Eco-Vegetarianes. Dimarts passat, també a l'UPV, una inauguració emblemàtica, a càrrec del primer astronauta espanyol, Pedro Duque. L'atenció tant de la universitat com de les persones al primer event va ser temorega, mentre que al segon, un ple a vessar. I aquí em torne a fer la pregunta de sempre: per què? Si al primer event preteníem salvar el món i al segon, no.

Paradoxa.

Davant aquesta sorprenent paradoxa, només em resta dir una cosa al respecte: sentiu aquesta fenomenal cançó dels Canned Heat. I espereu al meu proper article: La Fuga de Muriel.

Manuel Sáez. Vegetarià per convicció. Iniciativa Animalista

Publicitat

Opinió

Minut a Minut