Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Dignitat Per Als Animals, per Manuel Sáez

|

- Publicitat -

Fa unes quantes jornades va afegir-se a la Plataforma Carles Pinazo (PCP) una fenomenal entitat animalista, es diu “Dignitat Animal”. Amb el company Jacob com a enllaç. Una molt bona notícia.

 

Publicitat

  Aquest dissabte passat, 28 de maig, i a les 18.30, i a la plaça de l'Ajuntament de València, just abans de l'ínclita final de Champions, vam tindre una meravellosa manifestació on la Dignitat Animal es va barallar amb la resta de Dignitats Humanes. Va ser una experiència d'allò més encisadora.

 

  La marea animalista va ser prou nombrosa dins del total de la marxa. La qual cosa ens diu que és una lluita important i necessària.

 

  Després d'un any de suposat canvi, ens trobem gairebé al mateix lloc. En la lluita animalista. Encara que sí és cert que molts municipis han fet avanços importants en els drets dels animals. Això és ben cert. Però també és cert que es podia haver fet molt més. Fins i tot s'ha presentat una PNL al congrés dels diputats espanyol per acabar amb les tortures d'animals a suposades festes. Aquí hi ha valentia.

 

  València ha de ser el símbol de la lluita animalista al País Valencià, n'és la capital. Les expectatives eren moltes. Perquè des de fa un any tenim una regidoria de Benestar Animal. Que la PCP té en alta consideració i afecte. Però també és ben cert que la PCP ha de ser la punta de batalla que faça que els canvis arriben. Sincerament, esperàvem més de la nostra capital. On veiem intrigues amb els bous al carrer, tardança amb el protocol a les colònies felines, ínfims diners per a la recollida d'animals, i un Bioparc que ens diuen té més de 40 anys de contracte. Però València té també una Plaça de Bous, un Aviari, i un Oceanogràfic. I festes de tir i arrossegament. Coloms que esperen el pinso esterilitzant. Els animals no poden esperar. Perquè estant patint.

 

  Són moltes batalles encara per resoldre. I no volem excuses. Sí. No volem cap excusa, cap ni una. Volem valentia. La PCP sempre estarà al costat de la Valentia. Crec que és possible, sincerament, plantejar totes aquestes lluites i donar-los una eixida. Però… per això, fa falta voluntat. Voluntat política.

  O potser, Dignitat.

 

 

Manuel Sáez. Membre d'Iniciativa Animalista.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut