Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Manifestació a València pel Dia Mundial dels Animals

|

- Publicitat -

El dia 4 d’octubre és el Dia Mundial dels Animals, cada any se celebren diferents activitats relacionades amb la seua defensa a tot arreu.

 

Publicitat

 

Els animals són les víctimes silencioses dels humans, oblidades i menyspreades per la societat. Però afortunadament la raó s’imposa a la comoditat i els costums del passat, per a donar pas a societats més respectuoses amb els interessos dels animals no humans. Cada vegada més veus s’alcen per a aconseguir els drets fonamentals dels què és mereixedor qualsevol ésser viu amb capacitat de sentir, com són el dret a la integritat, a la llibertat, a la dignitat i a la vida.

 

 

 

Per aquest motiu, la Plataforma pels Drets dels Animals Carles Pinazo, convoca a una multitudinària manifestació a la ciutat de València, per a deixar clara la nostra postura de defensa de tots els animals. En un acte simbòlic, serem la veu dels que no en tenen, i representarem a totes les víctimes de la discriminació per l’espècie.

 

 

Dia: dissabte 8 d’octubre del 2011.

Hora: eixida a les 17:00 hores.

Lloc: Plaça de l’Ajuntament de València.

Contacte: info@iniciativaanimalista.cat

 

 

La Plataforma porta el nom d’un il·lustre activista pels drets dels animals Carles Pinazo Calatrava. Carles fou un pioner del moviment animalista valencià. Sacerdot secularitzat, es manifestà durant anys davant de la plaça de bous de València, la majoria de vegades sol o acompanyat de la seua dona.  Sempre portava una gran pancarta feta per ell mateix, plena de fotografies i de raons davant de la tortura taurina. Ni les amenaces ni les agressions pogueren mai amb ell, només la malaltia el llevà del seu lloc al carrer Xàtiva, a prop del fanal on enganxava aquella gran pancarta, prop dels què estaven sent torturats. Va morir al juny del 2010.

 

 

Les associacions que constitueixen d’entrada la Plataforma Carles Pinazo són: Col·lectiu Animalista de la Universitat de València, Associació Plataforma UPV proanimals (PUPA), Partit Animalista-PACMA, ADAANA, AnimaNaturalis, FEDENVA, SPASAV, PRODÓNA, Iniciativa Animalista, Societat Protectora Arc de Sant Martí, ACMAT-CERO, SPAMA la Safor, MODEPRAN, Comissió els Gossets, Folgança Antitaurina pels Drets dels Animals. 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut