Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Primera estació: eleccions municipals

|

- Publicitat -

Aquest any 2015 tenim grans reptes electorals. En una societat demòcrata com la nostra ens sentim afortunats de poder decidir lliurament el nostre futur.

La primera estació serà el pròxim dia 24 de maig amb la convocatòria a les urnes per decidir la composició dels nostres ajuntaments. Són les eleccions que com a ciutadans sentim més properes, l’alcalde és un ciutadà més entre la gent del nostre poble o ciutat i és el més proper a nosaltres. Quantes vegades ens hem trobat passejant pel poble i escoltant vilatans que ens demanen arranjar un tros de vorera o ens expliquen el mal estat d’un carrer. A mi, com alcalde, em passa sovint. Si volem un país millor, una societat més justa i transparent, la millor manera és anant a les urnes el 24 de maig.

Publicitat

Aquesta primera crida a les urnes definirà el camí cap a les següents eleccions del 27S. No només per la proximitat entre ambdues dates, sinó també perquè són dos moments decisius pel país. El president Mas ha demanat al Consell Assessor per la Transició Nacional que elabori un informe sobre les estructures d’estat: per saber quines hi ha en marxa, quines poden estar operatives d’aquí a les eleccions, i amb quines s’hauria de comptar a partir de l’endemà dels comicis de la tardor.

El gran repte és aconseguir una majoria sobiranista, per això Convergència aposta per arribar al 27S ferms, units i amb capacitat de que hi hagi una sola veu perquè Catalunya pugui decidir el seu futur, i això serà possible si cadascú de nosaltres és conscient del moment transcendental que vivim, i que cal actuar amb consciència.

Pere Vila

Publicitat

Opinió

Minut a Minut