Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’anglès a TV3

|

- Publicitat -

El Conseller Ernest Maragall, després de la proposta de la tercera hora en castellà, n’ha fet una altra tant o més agosarada que la primera. Ha proposat que TV3 passi les pel·lícules en versió original i subtitulades en català, d’aquesta manera el coneixement de l’anglès augmentaria enormement a Catalunya.

Sens dubte el Conseller te raó, el coneixement de l’anglès augmentaria molt, segurament en la mateixa proporció en què baixaria el coneixement del català. Hi hauria una televisió, TV3, emetent en català i anglès i tota una pila d’altres televisions emetent només en espanyol. Quina llengua en sortiria perjudicada? És fàcil d’entendre, el que ja no s’entén tant és per què es fan propostes que perjudiquen, directa o indirectament, la llengua catalana.

Publicitat

TV3 no pot portar a terme aquesta proposta si no ho han fet abans les altres televisions i mentre l’audiència de TV3 no estigui acostumada a sentir l’anglès. Si es fa sense que es donin aquestes condicions, els telespectadors de TV3 canviaran de canal, amb la qual cosa deixaran de sentir català, ja que és l’única televisió que emet en català, i passaran a sentir-ne qualsevol altra de les que emeten en llengua espanyola.

Abans de fer alguna altra proposta demanem al senyor Ernest Maragall que reflexioni seriosament sobre les conseqüències que se’n deriven.

Carme Forcadell
Plataforma per la Llengua
www.plataforma-llengua.cat  

Publicitat

Opinió

Minut a Minut